På tidsrejse med virtual reality
virtuel-historie.jpg
Ved hjælp af virtual reality-briller kan publikum opleve Danmarkshistorien på nært hold. Foto: Foto: Bjarne B. Hermansen/DR.
Virtuelt Overraskende, vildt og en lille smule klamt. Sådan beskriver Ballerup Bibliotek den oplevelse, der venter publikum, onsdag den 30. august klokken 15-18, når DR stiller op på biblioteket med virtual reality-briller og otte minifilm fra otte forskellige perioder af Danmarkshistorien.

Her kan man opleve glimt af vores fælles fortid fra bronzealderen til kollektiver i 1970’erne. Alle er velkomne, arrangementet henvender sig til børn fra ti år og opefter samt voksne.

Med VR-brillerne på næsen vil man opleve at stå midt i en historisk virkelighed, der er så realistisk, at man næsten kan mærke varmen fra heksebålet eller lugte de pestsyge kroppe i middelalderens Danmark.

VR-filmene åbner et vindue til historien og man får mulighed for at mærke, hvordan tidens store strømninger og magtforhold har påvirket hverdagslivet og de nære forhold mellem mennesker. En fortæller fletter fiktion og fakta sammen og guider deltagerne gennem de historiske nedslag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *