Musikfesten indtager byen
ballerup_musikfest_åbning_1-copy-1.jpg
Vi håber på lige så godt vejr som i 2015, hvor Ballerup Musikfest sidst løb af stabelen. Her et billede fra åbningsceremonien på det solbeskinnede kirketorv i Ballerup. Foto: Flemming Schiller
underholdning Den kommende weekend lægger Ballerup bymidte til den store Ballerup Musikfest, hvor man kan opleve et hav af orkestre, kor og dansegrupper.

Hvert andet år rykker Ballerup Musikfest ind i byen og omdanner hele Ballerup bymidte til én stor festivalplads. I år er det netop sådan et år – og festen begynder på fredag den 25. august og varer hele weekenden.

Hjertet i Musikfesten er Kirketorvet, hvor de to store musikfestscener ligger. Derfra breder festen sig til Baghuset og Vognporten, ind i Ballerup Kirke og ned gennem Centrumgaden hvor der er optrædender både i selve gågaden, på Post Pubben, på biblioteket og ’under uret’ ved broen over stationen.

Fredag rykker festen også ud i et par af de lokale butikscentre. Klokken 13 er der koncert med lettiske Lubana i Grantoftecentret og 13.30 er der østrigske Stodltaunza Althöflein i Hedegårdens Butikscenter. Derefter bytter de to orkestre plads og giver en omgang mere.

Festen begynder fredag

Musikfesten begynder på fredag. Den traditionelle åbningsceremoni er klokken 17, men allerede et kvarter før er der march fra broen i Centrumgaden ved Märkische Schalmeienkapelle, der er et tysk orkester, som spiller på nogle ganske særlige instrumenter kaldet ’skalmejer’.

Der er linet op til tre dage med fuld blæs på de mange scener rundt om i byen og man vil kunne opleve et hav af amatørorkestre, kor og dansegrupper fra både ind- og udland.

Fokus er naturligvis på det lokale – rigt blomstende – musik og dansemiljø, men dertil kommer også mange udenlandske gæster fra Skotland, Canada, Østrig, Letland, Tjekkiet, Finland – og som nævnt Tyskland.

Man kan blandt andet flere gange i løbet af weekenden møde skotske Haggerdash, som er en populær folk-gruppe med en lang række sange og melodier – samt et smittende humør – på repertoiret. Eller man kan nyde en god gang jazz med Ivan Hajnis & The Primitive Group fra Tjekkiet, det er tredje gang orkestret gæster Ballerup Musikfest.

 

Lokale talenter

Fra lokalområdet kan man blandt andet oplevet alle de dygtige musikere fra Mere Monitor, som spiller på Baghusscenen fredag aften fra klokken 18.

På dansescenen er der blandt andet underholdning fra de dygtige dansere fra Bech Balletten lørdag klokken 12.30 og 15, efterfulgt af Ballerup Folkedansere og Ryttergårdens Spillemænd.

Teatergruppen Klima kan ses på den store musikfestscene lørdag klokken 15.30. Samme scene kan præsentere Ballerup MusikSkoleOrkester søndag klokken 12 og senere afslutningskoncert med bigbandet Wonderbra og canadiske The Midnights.

Sjov for børn

For de mindste er der en masse aktiviteter fra Ballerups daginstitutioner, som støtter kommunens indsamling til Unicef med blandt andet boder, fiskedam og andre sjove ting.

På parkeringspladsen vil Baghuset vil der være et stort børneland med både hoppeborg, bungee trampolin og det lille tog Magnus, som man kan få en køretur med, ligesom KFUM Spejderne laver forskellige aktiviteter for børn.

I alt medvirker omkring 1000 mennesker fra otte forskellige lande til underholdningen i løbet af Musikfestens tre dage. Man kan læse meget mere på hjemmesiden www.ballerupmusikfest.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *