Lolan, med solskin overskygger du regnvejr
Debat Jeg har med lidt undren læst Lolans indlæg om Maher Rasho

Først vil jeg understrege jeg ikke kender noget som helst til Maher. Jeg vil bare sige: Tillykke, du har vundet i »flygtningelotteriet«. Din gevinst var: Frie hospitaler, ytringsfrihed, fri skoler og uddannelse til dine kommende børn.

Et land med verdens mindste korruption. Et land hvor alle er lige. Et land med et politi og retsvæsen der sikrer dig/os vores rettigheder. Et land der på bedste vis prøver at skabe tryghed for alle borgere – også de der er så uheldige at falde igennem systemet, enten grundet sygdom, misbrug eller hvad end det måtte være. Et land hvor du må tro på hvilken som helst Gud du vil.

Jeg ønsker dig inderligt velkommen og håber, du vil bruge denne enestående mulighed for, at du og dine børn kan blive en del af verdens lykkeligste og bedste samfund. Det skylder du dig selv og dine kommende børn. Ikke mange i verden har eller får nogensinde den mulighed.

Med Lolans indlæg bruger hun faktisk dig Maher som en solskins historie til at dække over de kæmpe problemer, landet har med dele af indvandringen til landet. Hun bruger en nyankommen flygtning til at fortælle en god historie for på den måde at undgå at forholde sig til de kæmpe problemer, vi har haft gennem årtier med at indlemme visse dele af befolkningen i det danske samfund. Ganske enkelt fordi de ikke ønsker det.

Jeg syntes ikke, det er fair, at bruge en nytilkommen, der ser ud til at ville livet i Danmark, til at dække over sit partis hovedrystende politik på området i 90’erne og frem. Selv hendes formand Mette Frederiksen har været ude med, at Socialdemokratiet fejlede totalt trods lysende og bimlende alarmklokker fra borgmestre rundt om i landet.

At komme med din historie giver ingen mening. Det er rigtig godt at høre, hvis du er faldet til og vil os blegfede danskere og vores system, frihed og åbenhed. Men det burde være en selvfølge.
I bund og grund er flygtninge ikke problemet. De er nye i landet og lærer. Problemet er en gruppe af dem af hankøn, der har været her i generationer, og stadig ikke fattet hvad det her samfund handler om. Hankøn hvorfor det? Fordi det kvindelige køn har som dig indset mulighederne og får topuddannelser stort set alle sammen.

Derfor har vi også en stor debat herhjemme om netop de problemer. Føl dig nu ikke stigmatiseret over den debat, for på trods af at du er muslim, er det ikke dig, vi debattere. Det dem der ikke gider vores samfund.

Bare kedeligt at skulle se dig blive brugt i et politisk spil lige før et valg. Men sådan er Danmark også. Velkommen til.

3 kommentarer om “Lolan, med solskin overskygger du regnvejr”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Godt skrevet Kim.

  Og her skal lige tilføjes at omkostningerne til migrant-cirkusset ( det er kun et fåtal der er reelle flygtninge) er på godt og vel 33 MILLIARDER kr. om året, og stigende.

  Et beløb så stort at det naturligvis går ud over velfærden hos den etniske Dansker.
  Der gennem nedskæringer, forringelser, besparelser overalt i kommunerne må føle sig mere og mere utrygge for fremtiden.

  Alt imedens vore fakta-resistente folkevalgte taler om solskin m.m. og lukker øjnene for virkeligheden.

 2. Poul E. Pedersen siger:

  Lidt fakta.

  Maher Rasho flygtede til Tyrkiet fra borgerkrigen i Syrien og levede og arbejdede i Tyrkiet i et par år, men fordi han var utilfreds med lønnen “flygtede” han videre til Danmark hvor han naturligvis fik asyl uagtet et han overhovedet ikke er berettiget til at få asyl under de omstændigheder.

  Citat: “Det betød, at jeg kunne arbejde som skrædder i Tyrkiet. Men fordi vi var flygtninge, blev vi underbetalt. Det var svært at leve, folk udnytter, at man er flygtning,« siger Maher Rasho, der efter to år i Tyrkiet besluttede sig for at drage videre.”

 3. Poul E. Pedersen siger:

  Lidt mere fakta:

  Citat:
  Hans asylsag bør genoptages

  Kristensen Berth, (DF) vil have Inger Støjberg til at besvare dette spørgsmål:

  “Vil ministeren på baggrund af Maher Rashos’ oplysninger – givet til Ballerup Bladet den 16. august 2017 – om, at han reelt ikke var i fare, da han drog til Danmark i 2015 og påstod at være forfulgt sørge for, at Maher Rashos’ sag bliver genoptaget?”

  Ligeledes vil Kristensen Berth i det tredje spørgsmål til ministeren have en redegørelse for, om Maher Rasho i forbindelse med behandlingen af hans asylsag har oplyst, at han har opholdt sig to år i sikkerhed i Tyrkiet, efter at han var flygtet fra Syrien?

  Endelig vil DF-ordføreren have at vide, om “det er ministerens opfattelse, at man som syrer er i fare, hvis man, efter at have flygtet fra Syrien, har opholdt sig i sikkerhed i Tyrkiet i to år, og herefter beslutter at søge asyl i for eksempel Danmark?”

  Måske flere lignende sager

  Hos Dansk Folkeparti frygter Kenneth Kristensensen Berth, at den omtalte sag ikke er den eneste, hvor syrere har fået asyl efter at have arbejdet i flere år i et såkaldt sikkert land.

  “Men jeg håber det selvfølgelig,” siger Kenneth Kristensen Berth og fortsætter:

  “Det afhænger fuldstændig af ministeren svar. Men viser det sig, at Maher Rasho har lagt kortene på bordet og fortalt til myndighederne, at han arbejde to år i Istanbul, inden han flyttede til Danmark for at få asyl, er der noget rivende galt.”

  Kenneth Kristensen Berth understreger, at Dansk Folkeparti i så tilfælde vil forlange praksis ændret per omgående.

  “Det er jo helt til grin, at man kan søge og måske asyl i Danmark, fordi man er utilfreds med lønnen i det land, hvor man opholder sig. Jeg håber bestemt, at der her er tale om et isoleret tilfælde,” understreger Dansk Folkepartis EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth.

  Citat slut.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *