Lokale skiskytter til VM
BallerupBiatlon-Danske-delegation-copy.jpg
Asger Fischer Mølgaard, Jens Hulgaard og Christian M. Borch udgør den danske delegation ved VM i skiskydning på rulleski. Foto: Privatfoto
Biatlon Danmark stiller med en tre mand ved VM i skiskydning på rulleski i Rusland i denne uge. Alle tre danskere kommer fra Ballerup Biatlon.

Skiskydning har de seneste par år vundet stor opmærksomhed i mange danske hjem takket være faste tv-udsendelser hver weekend. Men hvad de færreste er klar over, så oplever sporten også på udøversiden en eksplosiv vækst i Danmark. Ikke mindst i Ballerup Biatlon, som i de seneste par år er vokset til at være landets suverænt største klub.

Ballerup Biatlon, der er en underafdeling af Ballerup Skytteforening, træner til daglig på skydebanen i Råmosen. Og det er netop herfra, at alle de danske repræsentanter til den kommende uge verdensmesterskab i rulleskiskydning kommer fra.

Første danske deltagere

Det bliver første gang nogensinde, at Danmark sender deltagere af sted til et verdensmesterskab i sommerversionen af skiskydning, der altså foregår på rulleski. Og det bliver de tre lokale og rutinerede rulleskiløbere Asger Fischer Mølgaard, Jens Hulgaard og Christian M. Borch, der tilsammen udgør den danske delegation.

På forhånd knytter der sig ikke de store resultatmæssige forventninger til den danske deltagelse.

»Jeg tror, at man kommer til at lede på den klart sidste del af resultatlisten, for at finde vores navne. Men vi er også i høj grad med for at lære og suge erfaringer til os,« fortæller Asger Fischer Mølgaard.
Verdensmesterskaberne bliver afholdt 25.-27. august i byen Chaikovskiy, der ligger for foden af Uralbjergene omkring 1.200 kilometer øst for Moskva.

VM får deltagelse af omkring 150 udøvere fra 26 forskellige nationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *