Hold hånden under vores velfærd
Debat Den bedste danske opfindelse er Danmark.

Det er et Danmark som bygger på, at generationer har støttet den samfundsmodel, som betyder høj skattebetaling gennem livet med et samtidigt krav om gode offentlige ydelser. Gode vuggestuer og børnehaver, en velfungerende folkeskole, gode kommunale faciliteter og den hjælp, som der er behov for i den sidste del af livet. Alt sammen noget vi har i Ballerup Kommune i dag.

Jeg er derfor optaget af, at den gode kommunale ydelse og service ikke forringes. Hvis det sker svigtes de generationer, som med stor efterrettelighed gennem hele livet har betalt høje skatter.

Aktuelt tales der landspolitisk om skattelettelser, fordi der tilsyneladende er et økonomisk råderum i den danske samfundøkonomi efter flere års økonomisk krise.

Det har været en krise som blandt andet har medført, at Ballerup Kommune i de seneste syv-otte år har måtte gennemføre besparelser på mere end 350 millioner kroner.

Derfor mener jeg, at både lands- og kommunalpolitikere – før snak om skattelettelser – skal se på den danske velfærdsmodel og overveje at give kommunerne flere økonomiske muskler. Er der for eksempel nogle af besparelserne her i Ballerup Kommune, som skal rulles tilbage?

Hold hånden under vores velfærd, før der tales om store skattelettelser.

2 kommentarer om “Hold hånden under vores velfærd”

 1. Martin Jonassen siger:

  Snak med din borgmester. Vi skal spare de næste x-antal år, og så vil du rulle noget tilbage??
  Valgflæsk af den ekstra ulækre slags, for det er en noget du/I ikke har nogen mulighed for at indfri.
  Skidt!

 2. Erling Andersen siger:

  Valgflæsk af den ekstra ulækre slags…og: Skidt!
  Jeg går ud fra, at du er den Martin Jonassen, som er konservativt kommunalbestyrelsesmedlem i Ballerup i dag?
  Jeg er ny A-kandidat til KV17 – og jeg kan da kun sige tak for velkomsten – men samtidig undre mig over dit debatniveau. Kan det ikke hæves lidt?
  Mit indlæg handler om en helt aktuel problemstilling. Det forventes, at der frem til 2025 er ca. 33,5 mia. kr. i råderum i den danske økonomi – og det kan så fx bruges til skattelettelser – eller, som jeg mener, til at understøtte den danske velfærd. Måske også nogle steder, hvor der i kriseårene er sparet lidt for dybt.
  Og det synes jeg da sådan set ikke er et ulækkert budskab…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *