Det ville klæde regionen at lytte til de ansatte på hospitalerne
debat Kære Hanne Andersen. Man kan med tydelighed høre, at du er ansat i regionen og ikke daglig bruger af Sundhedsplatformen.

Hvornår er det en skandale? En skandale er det bestemt for os ansatte på hospitalerne! Jeg har til d.d. ikke mødt en kollega, som synes om Sundhedsplatformen.

Jeg er ansat på Herlev-Gentofte Hospital og klikker mig til dagligt igennem Sundhedsplatformens mange snørklede arbejdsgange. Vi startede op for snart halvandet år siden i et system med mange, mange fejl, en meget mangelfuld undervisning og ikke mindst ingen vejledninger til systemet. Ringer man ind til supporten venter man nemt op til en halv time for at komme igennem – og sådan er det stadig den dag i dag. Og så skal man endda være meget heldig, hvis vi får den nødvendige hjælp.

Men det, som har været mest frustrerende i hele denne proces, er regionens manglede anerkendelse af, at vores arbejde er blevet meget besværliggjort. Alt tager to-tre gange så lang tid at udføre på grund af regionens klogskab på, hvordan vi skal arbejde.

Dyre læger sidder og udfører sekretærarbejde. Vigtig registrering bliver ikke udført, og dermed ingen DRG-registrering, som har så stor betydning for hospitalets økonomi.
Jeg har oplevet flere tilfælde, hvor en kollega er brudt sammen på grund af Sundhedsplatformen, og dygtige overlæger har opsagt deres arbejde.

Når jeg mødte på arbejde før Sundhedsplatformen, mødte jeg kolleger med stor arbejdsglæde. I dag møder jeg en stab meget kompetente, men meget opgivende kolleger. Det vil klæde regionen at lytte på de ansatte på hospitalerne. Det er trods alt os, som besidder den vigtige viden om, hvordan et hospital i det daglige fungerer bedst – og ikke de regionale ansatte.
Så et godt råd Hanne Andersen: Lyt på det faglige personale og ikke mindst lær.

Sundhedsplatformen er kommet for at blive, det er der nok ingen tvivl om, men lad os dog selv bestemme, hvordan vores arbejdsgange fungerer bedst!

5 kommentarer om “Det ville klæde regionen at lytte til de ansatte på hospitalerne”

 1. Michael Jensen siger:

  Hvor er det rart, der endelig er en bruger på daglig basis, der åbner munden.
  Dorte er ikke alene med kritikken af sundhedsplatformen.Der er et utal af ansatte i sundhedssektoren, der mener det samme.Flere jeg har snakket med siger “de bliver fjernet fra patienten”.En enkelt læge siger;- op til 30 % færre patienter igennem han kyndige hænder dagligt.
  Indkørselsproblemerne burde forlængst været løst, men insisterende politikere vedholder at den virker som planlagt. vrøvl siger jeg.
  Lad os nu lytte til de kyndige og her tænker jeg på dem der bruger platformen dagligt.

  Michael Jensen.
  Kandidat til Region Hovedstaden.

 2. Poul E. Pedersen siger:

  ” Jeg har til d.d. ikke mødt en kollega, som synes om Sundhedsplatformen. ”
  ————————————————————————

  Ja, men det har jeg, altså en sygeplejerske/læge, der nu er fri for at slæbe en bunke papirer frem for hver patient hun/han behandler, men kan rulle det tilhørende bord med PC. hen og få alle de nødvendige informationer.

  Nu er afdelingerne på vore hospitaler jo forskellige, og læger/sygeplejerskers arbejdsområde forskelligt.
  Derfor kan man selvsagt ikke gøre sig til talsmand for alle.

  Nu ved vi vel alle der har arbejdet med IT de sidste 20-30 år at implementeringen af 30 programmer til et, vil give problemer. ?
  Men at disse problemer kan og vil blive løst.

  Blot er der to ting jeg syntes man burde have gjort: Nemlig at køre parallelt med det gamle og nye system i længere tid så de fleste og værste knaster blev løst før man gik over til sundhedsplatformen alene.

  Dernæst idiotien med at læger skal sidde og bruge tid ved PC’en. i stedet for som førhen at indtale informationer på en diktafon, som så ville blive indberettet på PC’en af andre. ?
  Men det har vel ikke noget med sundhedsplatformen at gøre.
  Men vel kun en beslutning som uerfarne beslutningstagere har truffet, og som naturligvis hurtigt burde kunne ændres.

 3. Karsten Kriegel siger:

  Det er en forkert beslutning at fyre mange lægesekretærer, inden sundhedsplatformen kører stabilt.

 4. Daniel siger:

  Vi kan kun skyde skylden på regeringen.

 5. Karsten Kriegel siger:

  Sikke noget sludder.

  Det er regionen selv, der har ansvaret for sundhedsplatformen og hvordan den bliver implementeret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *