Politisk ansvar søges
Debat Enhver ved, at tidsfaktoren er afgørende i et kræftforløb. Det er derfor en skandale, at indførelsen af sundhedsplatformen har forårsaget manglende overblik over, om patienterne behandles til tiden.

Det kræver handling nu.

Hvor meget skal der til, før Region Hovedstadens øverste ansvarlige – både politiske og administrative – erkender, at Sundhedsplatformen ikke fungerer? Jeg fristes til at bruge ordet skandale. Overskrift på overskrift fortæller, at medarbejderne på hospitalerne sinkes markant i deres arbejde, patienter hverken indkaldes eller behandles til tiden. Der er tale om et sammenbrud. Tallene taler deres tydelige sprog. I 1. kvartal af 2017 er der alene registeret 505 forløb med kræftpatienter – det forventelige antal kræftpatienter i kvartalet er 1200. Det er et fald på tæt ved 60 procent! Der er næppe tale om en mirakelkur mod kræft i Region Hovedstaden, men slet og ret tale om, at patienter ikke får den nødvendige behandling.

Systemet vinder altså over patienterne.

Det er 14 måneder siden, Sundhedsplatformen gjorde sit indtog på regionens hospitaler, og siden starten har tilbagemeldingen været klokkeklar: Systemet er en tidsrøver, og tiden tages fra patienterne. Man har fra de ansvarlige i regionen valgt at se bort fra disse fakta og bare ladet skandalen udvikle sig.

Der er god grund til at huske på, at tingene fungerede ok før platformens indførelse. Derfor har Det Konservative Folkeparti lanceret en akutpakke for at afhjælpe situationen. Løsningen er derfor at hente lægesekretærerne tilbage på hospitalerne og få systemet til at fungere igen.

Find dernæst ud af, hvad der skal til for at få platformen til at virke, igangsæt en ekstern evaluering, skaf input fra medarbejderne og få det til at fungere. Drop den forventede besparelse på mere end 100 millioner kroner.

Den eneste besparelse, der kommer ud af dette, er rent ud sagt morbid. Der spares penge, fordi patienterne ikke behandles.

Stop skandalen. Gør noget nu.

3 kommentarer om “Politisk ansvar søges”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Rolig nu, Karsten Kriegel.

  På mange områder virker sundhedsplatformen godt.
  F.eks. i de områder hvor patienter bliver kemo behandlet, og hvor personalet nu direkte kan se og skrive på patientens journal under behandlingen, i stedet for som tidligere at slæbe rundt på en bunke journaler for hver patient.

  Husk at man har slået over 30 forskellige systemer sammen til et.
  Altså man kan se en patients behandlingsforløb et’ sted i stedet for at skulle ind i 20 – 30 forskellige systemer.

  Det man burde havde gjort var at køre det gamle og nye system parallelt sammen et tid for at komme Fejl til livs.
  Samt at fortsætte med at lade sekretærer skrive i journaler, i stedet for som nu, at lægerne sidder og bruger tid til det.

  Ang. indkaldelse m.m. er der ikke rigtig kommet en forklaring på denne svigt.
  Men da det åbenbart tager længere tid at løse problemet, kunne løsningen for nu være at sende disse indkaldelser manuelt, enten med posten ? eller til E-boks.

  Men overordnet set kører systemet godt på de fleste områder.

 2. Karsten Kriegel siger:

  Det er muligt, at det fungerer godt på en række områder, men det du´r altså ikke, at der ikke er overblik over behandlinger på et så vitalt område som kræftområdet.

  Du skriver selv, at man burde fortsætte med lægesekretærer. Det er jeg helt enig i og det er sådan set også det, jeg bla. foreslår.

 3. Karsten Kriegel siger:

  I dag er det også kommet frem, at der siden sundhedsportalens indførelse ikke har været overblik over ventetiderne på akutafdelingerne, så man kan foretage en prioritering af de ventende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *