Stop den unødige trafik i Centrumgaden
Debat Vi har haft øje på denne problematik i Venstre Ballerup og mener også, at der skal gøres mere for at stoppe denne øgede trafik af biler i gågaden.

Der skal være sikkert at færdes for børn og voksne og vores erhvervsliv og butikker skal have gode vilkår i gågaden.

Derfor har vi i forbindelse med opstarten på budget 2018 forhandlingerne indsendt et forslag til administrationen hvor vi har bedt dem undersøge hvad en løsning med Pullerter vil koste i gågaden. Vi ved ikke endnu om det økonomisk er realistisk at gennemføre her og nu, men nu får vi analyseret hvad det vil koste og under hvilke vilkår det evt. kan gennemføres.

En sådan løsning ville kunne stoppe unødig bil trafik og fungerer godt i en række andre gågader rundt omkring i landet. Der vil selvfølgelig stadig være mulighed for vareindlevering tidligt på dagen og for eksempel ambulancekørsel skal selvfølgelig også kunne lade sig gøre døgnet rundt.

5 kommentarer om “Stop den unødige trafik i Centrumgaden”

 1. V .Jensen siger:

  I mener der skal gøres mere ,
  hvad er der gjort for nuværende !
  Hvad er formålet med artiklen .

 2. Christian Skjæran siger:

  Hej V. Jensen

  Formålet med artiklen er simpelt: Vi har i Venstre Ballerup fulgt debatten og er enige i, at problemet er eskaleret samt at der skal gøres en række indsatser. Et af de mere indgribende og effektive løsninger mener vi er at opsætte en “pullert løsning”. Det er der muligvis ikke politisk enighed om på tværs af partierne, men det er vores opfattelse at erfaring fra andre byer viser at det kan være en god løsning. Vi kender ikke det økonomiske omfang, men nu har Venstre i forbindelse med forberedelserne til “budget 2018”, til at starte med, bedt administrationen med et estimat på hvad det vil koste.

  Andre indsatser kunne også komme på tale på den korte bane – det vil under alle omstændigheder tage et stykke tid før en “pullert løsning” vil kunne blive gennemført.

  Du spørger til hvorfor der ikke er gjort noget før og der vil jeg sige at der er meget stor fokus på Ballerup Bymidte – bla. med ombygningen af stationspladsen som er første fase af en række nye spændende tiltag. Det vil kun være naturligt at vi i de kommende år også har fokus på Centrumgaden og “broen” for at få en sammenhængende og velfungerende bymidte. Det vil vi i hvert fald arbejde for.

  Mvh.
  Christian Skjæran

 3. Helle Tiedemann siger:

  Hej Christian
  Hvor er det dejligt at I er enige om at det skal stoppes nu. Og dejligt at I også vil kende prisen på pullerter.
  Vi har jo drøftet det her på ternet papir et par gange og vi har fået at vide at det er dyrt, men en pris vil nok være nemmere at arbejde med.
  Vi har også vendt mange mulige løsninger i den socialdemokratiske gruppe. Vi er villige til at gøre rigtig meget for at få løst problemet, det har jeg vist nævnt her i avisen også. Imorgen har jeg et møde med Dan Knudsen, Dan har indhentet tilbud på pullerter, så beløbet kender vi måske allerede imorgen.
  Dejligt at I vil være med.
  Hilsen
  Helle Tiedemann
  Formand for teknik og miljøudvalget

 4. V .Jensen siger:

  Der er ikke gjort noget endnu for at standse kørslen i gågaden .
  Der er ikke skyggen af politi eller parkeringsvagter .

  Ombygning af stationspladsen har ikke noget at gøre med den kørsel der foregår i gågaden .
  Hvad en sammenhængene bymidte har at gøre med lovovertrædelser er mig en gåde.

 5. Ove Ginness siger:

  Af politiets bemærkninger i bladet i dag om ulovlig trafik i Centrumgaden fremgår det bl.a., at de har løftet pegefingrene over for nogle af gadens handlende i forhold til parkering. Selv om de i samme artikel bemærker, at parkering egentlig ikke er deres bord. Af bemærkningerne kan man i øvrigt udlede, at egentlige løsninger på problemet har lange udsigter!

  Men nu er det bestemt ikke gadens handlende, der er problemet. Det er snarere nogle af de handlendes handlende, der medvirker til ulovlig kørsel og parkering.

  Den ulidelige gennemkørsel døgnet igennem af motorcykler, knallerter og biler, sommetider i høj hastighed, er problemet. Det foregår efter mørkets frembrud nu også i bælgmørke, idet gadebelysningen ikke har været aktiveret de seneste 14 dage – hvorfor egentlig ikke? Jeg troede, at en væsentlig opgave for politikerne var at sikre borgernes tryghed!

  Et helt andet aspekt i alt det her er også den usikkerhed en total fri gennemkørsel i en gågade kan medføre i disse terrortider!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *