Hvad er formålet, borgmester?
debat Spørgsmål til Ballerups borgmester:

Deltagelse (indvielse var det vist) af ombygget Føtex i Ballerup Centeret og indvielse af burger/sandwichrestaurant Sunset Boulevard i Skovlunde. Står disse aktiviteter i borgmesterens »jobbeskrivelse«? Og hvad er i givet fald formålet?

Kan man få borgmesteren til at deltage i indvielse af for eksempel en kiosk, en hælebar eller garnforretning i Skovlunde Centeret (en sådan åbning er jo noget af en bedrift) eller hvilke forretninger kan gøre sig fortjent til dette?

 

Svar fra borgmesteren

Kære Søren Lohmann. Tak for dit spørgsmål. Som du måske ved, er Ballerup Kommune en stor og stærk erhvervskommune. Vi har over 40.000 arbejdspladser, som beskæftiger mange borgere fra både Ballerup og Hovedstadsregionen, og en ikke ubetydelig del af Ballerup Kommunes indtægter kommer fra virksomhederne i vores kommune.

I Kommunalbestyrelsen har vi et ønske om at fastholde vores førende position, og derfor er besøg og dialog med erhvervslivet en vigtig del af en borgmesters arbejde i Ballerup Kommune.

Når jeg er blevet spurgt om deltagelse i for eksempel første spadestik, rejsegilde eller indvielse, har jeg, hvis det var muligt i min kalender, sagt ja til alle virksomheder – store som små. Jeg ville også sige ja til indvielse af en kiosk eller en garnbutik, hvis kalenderen måtte tillade det. Virksomheder skal føle sig velkomne og taget godt imod i Ballerup Kommune.

Vores erhvervsliv består af næsten alle typer erhverv; fra de store internationale virksomheder til de helt små produktionsvirksomheder. Og så er der hele service- og handelslivet, der sikrer, at du, jeg og resten af borgerne og virksomhederne kan købe mad, tøj og andre serviceydelser.
Virksomhederne er forskellige, løser forskellige opgaver i samfundet, men de giver alle beskæftigelse til borgerne.

Ved indvielsen af Sunset Boulevard fik jeg at vide, at 35 borgere – hovedsageligt fra Skovlunde og omegn – har fået arbejde i butikken. Det er bestemt værd at fejre og markere, synes jeg.

Jesper Würtzen, borgmester i Ballerup Kommune

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *