Beboere raser over kørsel i Centrumgaden
Centrumgaden-parkering-copy-1.jpg
En ganske almindelig aften i Centrumgaden. De mange parkerede og kørende biler i gågaden gør folk vrede og nu kræver beboerne handling. Foto: Privatfoto.
Provokerende Problemet med bilister der kører og parkerer i Centrumgaden er voldsomt stigende. Nu kræver flere beboere handling.

En gågade er, som navnet nok antyder en gade, hvor man går for eksempelvis at kigge på forretningerne og spise i restauranterne.

Men i Centrumgaden i Ballerup er der flere og flere, der ikke rigtig kan forstå ordet gå, men omdanner det til køre- eller parkeringsgade. Igennem de seneste måneder er omfanget af privatbilister, der kører eller parkerer i gågaden steget voldsomt. Og nu er beboerne ved at få nok.

Igennem flere uger har beboere fra Centrumgaden harceleret over de mange parkerede og kørende biler, der udover irritationen og provokationen i deres ligegyldighed, også fremkalder farlige situationer. Derfor kræver de handling, så uvæsenet kan kommes til livs. Men det er ikke så let, hvis man spørger Helle Hardø Tiedemann (A), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Skilte og chikaner

»Det irriterer også mig, at det er blevet så voldsomt. Som jeg også har svaret på i Ballerup Bladet i de sidste par uger, så vil vi meget gerne komme problemet til livs. Derfor har jeg bedt forvaltningen om at komme med en løsning – hurtigt. Det kan være plantekasser og chikaner, det kan være skiltning, der tydeligt viser, at parkering er forbudt. Så kan vores p-vagter slå ned på det. Det er sværere med kørslen i gaden, for det kan p-vagterne ikke gøre noget ved. Det er politiets opgave,« siger Helle Tiedemann.

Hun erkender, at problemet også er taget til fordi nærpolitistationen er væk og at politiet har andre opgaver og ikke kommer så meget i området.

»Men vi håber, at vi kan få politiet til at komme mere forbi, når de alligevel er på runde i område. Det er vigtigt, at vi får sendt det signal, at det ikke er ok at parkere eller køre i Centrumgaden,« siger hun.

Kan ikke spærres af

Samtidig er udfordringen, mener udvalgsformanden, at Centrumgaden ikke bare kan spærres af, som nogen ønsker det.

Vi kan ikke bare spærre gaden af, for der skal kunne komme udrykningskøretøjer ind, der skal kunne komme biler ind med varer til forretningerne og ældre borgere skal kunne hentes. Så det med, at man bare kan spærre helt af, det kan vi ikke. At skulle etablere nogle fjernstyrede bomme eller ’pullerter’ er en mulighed, men en meget dyr mulighed. Og hvem skal så have ’nøglen’ til pullerten og hvem skal administrere det. Desværre er det ikke bare så let. Men jeg er den første til at erkende, at vi har et problem i Centrumgaden og at det skal løses,« siger Helle Hardø Tiedemann.

Som nogen måske har bemærket, er der helt aktuelt blevet sat en række store plantekummer op i Centrumgaden, både ved Kirketorvet og på broen ved stationen, hvor der netop har været store problemer med parkerede biler.

Men om de er bevidst strategisk placeret i kølvandet på denne sag er uklart.

»Jeg har bedt forvaltningen om at handle hurtigt, men om de netop er sat op i denne forbindelse, det er jeg ikke klar over. Men jeg kan i hvert fald sige, at plantekasser på strategiske steder er en af de ting, der kan gøres i Centrumgaden for at dæmme op for parkering og kørsel,« siger Helle Hardø Tiedemann.

12 kommentarer om “Beboere raser over kørsel i Centrumgaden”

 1. Leif Østbygaard siger:

  hejsa, i Holland har man “låse” man sætter på biler, der parkerer ulovligt, det ville nok være en ide her.

 2. Ann siger:

  Meldt politit og fålave bom på basta giv dem kæmpe bøde 😡😡👿

 3. kim pedersen siger:

  Hovedrystende.
  Hvad skulle plantekasser hjælpe?. Der er rigtigt nok stillet fire op. Men man skulle tro de var sat, for ikke at chikanere den gennemkørende trafik.
  Man kunne løse problemet ved en videoovervågning, der ganske enkelt filmede alle biler.
  Så kunne politiet når de ikke har andet at lave ganske enkelt logge sig ind på denne og ustede bøder. Der ville ikke gå ret lang tid før problemet var løst.
  Jeg har snakket med Helle T som siger hun ikke ved om det er lovligt. Selvfølgelig er det det. Der er video alle steder i dette land.

 4. V .Jensen siger:

  Man er ikke interesseret i at konfrontere ejerne af bilerne ,
  At Helle T ikke ved hvad der er lovligt viser bare med al tydelighed ,at
  hun ikke har søgt hjælp / Løsninger på kommunen .
  Bare tanken, at borgerne skal komme med forslag til at få kørslen stoppet skriger til himlen.
  Men indrømmelse omkring politiet manglende tilstædeværelse ,på grund af ned lukningen af politistationen er selvfølgelig en af årsagerne til denne situation .

  Plantekasser , man tager sig til hovedet .

  Set i lyset af alvoren i dette problem , burde borgmesteren komme på banen og få løst problemet

 5. Daniel siger:

  Gågaden er et sted hvor der er børn m.m.

  Den skal spærres af, Så man slet ikke kan køre ind,
  Det trist at den lokale politistation ikke er der mere i Ballerup.

 6. V .Jensen siger:

  Ja det er meget trist at man lukke politistationen .
  Det er desværre ikke noget politikerne beskæftiger sig med .
  Man fatter det ikke .
  Vi har i den grad brug for et synligt nær politi som ved hvad der rør sig i kommunen , og som har kontakt til kommunens borger .
  Mange problemer kunne løses ved at man gik den vej .

 7. Daniel siger:

  Svar til V .Jensen.

  Jeg prøver at presse dem, For det er nødvendigt, At vi for den sikkerhed vi skal have som borgere. Det kan ikke være rigtigt, Man skal føle sig utryg, i sine egne gader.

 8. V .Jensen siger:

  Tak Daniel
  Var en tur i gågaden i dag ,
  og ganske rigtigt kom en mand kørende ,han var ude at handle i gågaden ,så han stoppede
  ved grønthandleren for lige at proviantere ,for der efter et vende bilen og køre ud ved arbejdernes Landsbank.

  Nogle fra Kommunen / forvaltningen har placeret nogle plantekasser på broen over banen .
  De ser pæne ud .
  Utroligt at Kommunen finder på det .
  Det er ikke gået op for dem at bilisterne køre igennem gågaden .

 9. Daniel siger:

  Det må jeg sige er sløseri fra kommunens side af, De må have muligheden for at kunne gøre noget mere V. Jensen så meget er jeg enig med dig i, Selvom de siger de arbejder på højtryk med at finde et problem på løsningen.

 10. kim pedersen siger:

  INTET sted kan der gøres mere for trafiksikkerheden eller i Gågaden i Ballerup.
  Endnu en markant oplevelse, er jeg stødt på. Har et barn 1 årigt barn på armen, et kæmpe skuldertask, med diverse bleer der nu engang skal bruges når man skal på gåtur med en klapvogn. Denne klapvogn havde jeg tilladt, at parkere i gågaden. Da jeg skulle sætte barnet i klapvogn, spænde ham fast, var der en varevogn der skulle levere til en af butikkerne. Han syntes jeg var for lang tid om, at sætte barn på plads og komme afsted. Han syntes ikke jeg skulle stå hvor han skulle holde, så først dyttede han, senere sprang hans hjælper ud af bilen og råbte af mig jeg skulle fjerne mig. Da jeg tog den tid det tog, blev chaufføren så forbandet, at han gassede op og kørte truende mod mig. Uheldigvis for idioten ramte han sin egen medhjælper som røg over i mig og barnevogn. Sådan kan livet også være

 11. Lone Madsen siger:

  Forkasteligt – at det er kommet så vidt i Danmark og nu også i Ballerup!

  Tænk sig at man som ganske almindelig borger, ikke kan gå på gågaden og handle, uden risiko for liv og lemmer i at blive påkørt af mennesker, der er så selvfede at de ikke respektere dansk lov og orden!

  Men det tror da POKKER!!!

  For vi sætter da bare nogle pæne blomsterkummer op langs gågaden??

  Blomsterkummer som jeg iøvrigt har ønsket mange flere af i vejkrydsene langs Frederikssundsvej, men det har der sjovt nok ikke har været velvillighed til at imødekomme.

  I stedet for at få købt en ordentlig røvfuld hjul låse – som der også bliver foreslået tidligere i disse kommentarer!

  Så vil problemerne nemlig løse sig selv, når man kommer og vi have sin bil frigivet!

  Og det skal naturligvis koste en kæmpebøde lige til Komunekassen!
  Så der kan blive flere midler til den generelle velfærd blandt værdigt trængende borgere i Ballerup Kommune!

 12. V .Jensen siger:

  Kommunen er konflikt sky
  De vil ikke konfrontere bilisterne .
  Når der sker en ulykke ,himler de alle op med løsninger .
  Ellers ser de passivt til .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *