Årets første studenter sprang ud i dag
første_studenter_borupgård_2017_1.jpg
Traditionen tro var det skolens første studenter, der fik lov at sende Dannebrog til vejrs på Borupgaard Gymnasium. Foto: Flemming Schiller
huer Mandag den 19. juni var årets første store eksamensdag på de lokale ungdomsuddannelser. Vi har samlet en blandet buket huer her:

Klar til festival og til at flytte hjemmefra

Solen skinnede, Dannebrog vejrede og champagnepropperne sprang, da Magnus Stampe Nielsen blev årets første student på H.C. Ørsted Gymnasiet.

»Den bedste følelse lige nu er, at jeg ikke skal gøre klar til den næste eksamen,« lyder det fra en tydeligt lettet og glad Magnus Stampe Nielsen få minutter efter, han har fået sat studenterhuen på hovedet som H.C. Ørsted Gymnasiets første student i år.

Magnus glæder sig helt vildt til sommerferien. På lørdag gælder det den traditionelle studenterkørsel sammen med resten af matematik/it-klassen, og dagen efter skal Magnus på Roskilde Festival for første gang. Lejrlivet fortsætter senere på sommeren, hvor han skal to uger på spejdernes landslejr i Sønderborg.

Et sabbatår siger ikke Magnus noget. Hans drøm er at komme ind på Multimediedesign på Københavns Erhvervsakademi efter sommerferien og læse videre bagefter, måske på IT-universitetet.

»Jeg skal hjem og regne mit gennemsnit ud, nu hvor jeg har fået min sidste karakter. Hvis adgangskravet i år er det samme som sidste år, er mit snit godt nok til at komme ind,« mener

Magnus.
Det er ikke bare gymnasiet, der er slut for Magnus, også den trygge tilværelse hos mor og far stopper nu, for Magnus flytter i lejlighed med en kammerat i løbet af sommeren.

»Det bliver en rigtig god sommerferie men også anderledes, når man ikke ved, hvad der kommer til at ske. Men det bliver rigtig, rigtig rart at prøve noget nyt,« siger den glade student.

 

Årets første huer på Borupgaard

Mandag morgen klokken 9.30 kunne årets to første studenter på Borupgaard Gymnasium sætte deres nyerhvervede huer på plads på deres kvikke hoveder.

De to morgenfriske studenter Emilie Dam-Dahl fra 3w og Alexander Van Le fra 3y var begge oppe i faget oldtidskundskab – og fik begge formidlet deres viden om de græske tragedier meget overbevisende. Det blev til to 12-taller.

Alexander vil straks læse videre inden for IT-videnskab, mens Emilie vil ud og arbejde et år, inden hun går i gang med sin videregående uddannelse. Herover ses de sammen med rektor Thomas Jørgensen.

Men først er der lige dimissionen på lørdag, den efterfølgede vognkørsel og en lind strøm af studenterfester på programmet.

 

Solen skinnede på de første handelsstudenter

Nicoline Ahlquist og Kamilla Kaslund fra Baltorp Gymnasium blev studenter på samme tid med topkarakterer – og fik henholdsvis 12 i virksomhedsøkonomi og 10 i innovation.

De var begge meget tilfredse og skal nu ud og fejre huen, inden det går løs efter sommerferien.
Nicoline forsætter handelsvejen og skal læse kommunikation på CBS efter sommerferien.

Kamilla tager lige et sabbatår, hvorefter hun så skal læse eksportingeniør på DTU.
Men først står den på fest og fejring med familie og venner.

Nicoline Ahlquist (tv) og Kamilla Maslund (th) blev de første handelsstudenter i Ballerup. Her ses de sammen med rektor Dorthe Heide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *