Kerneopgaven, tak
Debat I modsætning til Lone Madsen (DF), så stemte Enhedslisten ikke for de nye distriktsmodeller på dagtilbudsområdet.

En model som Lone Madsen var med til at stemme igennem, og som nu har vist sig ikke at hænge sammen økonomisk. Vi har derfor vedtaget at sende 3.7 mio. Kroner ud til ledelse i dagtilbuddene. Havde vi ikke gjort det, skulle pengene findes ude på stuerne, med alvorlige følger for børn og pædagoger. Så selvfølgelig stemte Enhedslisten for.

Distriktsmodeller på skole- og dagtilbudsområdet (som Lone Madsen har stemt for) er kommet til verden på argumenter om, at ledelse er uendeligt vigtigt, og gennem distrikterne skal vi angiveligt kunne styrke ledelsen i vores institutioner og skoler.

Men det er åbenbart kun mig og Enhedslisten, der hører alarmklokkerne ringe, når formand for børne- og skoleudvalget, Peter Als (S) siger at »vi har ledere, der skal lede ledere« ….

I mine øjne er kerneopgaven i dagtilbud og skoler IKKE ledelse og da slet ikke ledelse af ledere, men det arbejde der laves i første række; det er der, hvor pædagoger og lærere møder vores børn.

Stod det til mig blev distriktsmodellen rullet tilbage. Det gør man allerede i flere kommuner landet over – ovenikøbet uden store sværdslag.

Lad os i stedet begynde at fokusere mere på kerneopgaven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *