Første spadestik til renoveringen af Ellebo
Ellebo_april2017-copy.jpg
Renoveringen af Ellebo er - efter en del benspænd - endelig kommet godt i gang. Første blok forventes færdig i slutningen af 2017. Foto: Privatfoto
Renovering Det har været en hård start for beboerne i Ellebo, der skal genhuses, mens renoveringen af deres lejligheder står på. Men nu er arbejdet endelig i gang.

Efter tre et halvt års arbejde og adskillige benspænd kunne beboerne den 27. april endelig fejre første spadestik til den omfattende renovering af Ellebo. Det var London-arkitekten Adam Khan, der i oktober 2013 vandt den nordiske konkurrence om bæredygtig renovering, Nordic Built, med sit projekt ’Ellebo Gardenroom’.

Men både økonomiske udfordringer og bly i malingen, der har betydet, at alle beboere skal genhuses, har været nogle af stenene på vejen.

På dagen var humøret alligevel højt blandt de mange deltagere. Ikke mindst borgmesteren:

»Det har været en lang proces. Men nu er vi i gang, og når Ellebo står færdigt, vil I have nogle fremtidssikrede og bæredygtige boliger med en god tilgængelig. Som Ballerupborger – og borgmester – er jeg lidt stolt,« konstaterede borgmester Jesper Würtzen.

»Der var så dejligt ude på landet… Sådan starter H.C. Andersens eventyr om den grimme ælling, som jeg er kommet til at tænke på,« sagde Inge Støvring Petersen, formand for Ballerup Ejendomsselskab og Ellebo, med henvisning til den lange og til tider besværlige proces og fortsatte:

»I dag ser vi starten på den store renovering. Det har krævet mange forhandlinger, og på selskabets vegne vil jeg takke de tålmodige beboere. Nu ønsker jeg, vi bliver den smukke svane om godt to år.«

Første blok forventes færdigt i slutningen af 2017. Hele renoveringen i efteråret 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *