Elever lærte om trafik
Trafikbesøg-copy.jpg
To 5. klasser fra henholdsvis Ballerup og Skovlunde var på køreteknisk anlæg i Roskilde for at lære om især tung trafik og bløde trafikanter. Foto: Privatfoto
Undervisning To 5. klasser fra Ballerup besøgte køreteknisk anlæg i Roskilde for at lære om trafik og færdsel.

Der er mange regler i trafikken og det kan være overvældende, hvis man går i 5. klasse og for alvor skal til at begå sig i trafikken.

Derfor var 5.D fra Skovlunde Skole Syd og 5.J fra Skovvejens Skole i den forgangne uge på besøg på FDM’s køretekniske anlæg i Roskilde. Meningen var, at eleverne skulle lære mere om trafik og færdsel.

Eleverne fik tegnet og fortalt og de kunne på egen krop mærke sikkerhedsselens funktion og afprøve bremselængder i glat føre.

Lær om lastbiler

Det overordnede tema var tung trafik, så børnene kunne lære, hvordan de som gående og cyklister kan forholde sig til lastvogne og busser. Der er sket en del ulykker netop med lastbiler og busser, hvor cyklister er kommet galt af sted, fordi de ikke har været agtpågivende nok i forhold til lastbilschaufførerne, der kan have svært ved at se de bløde trafikanter i gadebilledet.

Efter planen kommer der et nyt kursus til efteråret, så endnu en kuld elever kan få lidt mere viden om trafikken og hvordan man begår sig bedst muligt i den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *