Ældre, kultur og interesser
Debat For et par år siden drog Social- og Sundhedsudvalget på studietur til Nederlandende, som har stor tradition igennem mange år for, at have tilbud til ældre borgere med forskellige kulturelle baggrunde.

Vi fik meget ny viden og blev afklaret i forhold til kultur og kulturbaggrunde. Det handler nemlig ikke kun om hvilken etnisk baggrund man bringer med sig i livet. Det handler også om – hvilke interesser, arbejde, familiebaggrund og i hvilke omgivelser man er vokset op osv.

Vi får også flere borgere med demens og alzheimer, som betyder at noget af ens opvækst og historie går tabt. Derfor er det vigtigt, at der sætte fokus på den kultur, man som ældre kan huske og som betyder så meget for én. Det kan handle om særlige musikinteresser, teater, idrætsgren eller lign.

Kultur er netop mange ting. Det er mangfoldigt og meget individuelt – især når man er kommet op i årene og ikke mere er så opsøgende selv. Vi skal i vores ældreomsorg kunne forstå og tage de særlige hensyn, der skal til for overfor den enkelte.

Derfor har vi også iværksat mange forskellige ting og aktiviteter på ældreområdet, som virkelig kan gøre en stor forskel, og som formand for Social- og sundhedsudvalget er jeg super glad og stolt, når jeg møder de ældre borgere, pårørende og de mange ildsjæle – ansatte og frivillige, der gør en kæmpeindsats.

Vi arbejder stærkt på at mindske ufrivillig ensomhed og få flere fællesskaber – store som små – til alle. Det arbejde er sat i gang og det forventer jeg mig også rigtig meget af.

1 kommentar om “Ældre, kultur og interesser”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Ja, men her har jeg nok misforstået noget.

  Jeg troede naivt at de fremmede skulle integreres i vort samfund. ? hvilket vel vil sige at de skal leve som os med vore traditioner, kultur og frihed.

  Meningen med integration er vel ikke at vi skal indrette os efter dem. ??

  Eller er der noget vi alle har misforstået.

  For så vil den næste vel blive at Social- og Sundhedsudvalget tager på Studietur til Nigeria, Sudan, Syrien og ydre Mongoliet. Alt sammen på Kommunens skatteyderes regning.

  Eller er det måske Social- og Sundhedsudvalget der har misforstået det hele. ??
  Jeg tror det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *