Svar om fibernetværk
Debat Kære Johnny Bakø. Som du kunne læse i seneste udgave af Ballerup Bladet, har kommunen stort fokus på at få internetleverandører til at udbrede deres fibernetværk til borgere og virksomheder.

Dette kan dog alene ske inden for kommunalfuldmagten, som begrænser kommunens muligheder. Kommunen må ikke selv etablere strukturer, der alene har til formål at levere fibernetværk til borgere og virksomheder. Kommunen forsøger i stedet at invitere internetleverandører til at samgrave med os og hinanden for at få udbredt fibernetværk.

Du spørger, hvorfor Gigabit ikke var inviteret med i Pigekvarteret? Når kommunen har graveprojekter, inviterer vi forskellige store ledningsejere, herunder internetudbydere, og andre interesserede til møder, hvor vi oplyser om graveplanerne og inviterer til samgravning. Da belysningsprojektet var i Pigekvarteret, var der desværre ingen internetudbydere, der bød ind på at samgrave. I Viften valgte tre internetudbydere at gå i samgravning; DanskNet, Gigabit og TDC/YouSee. Dette er årsagen til forskellen mellem Pigekvarteret og Viften.

Vi er blevet oplyst, at både Gigabit og DanskNet er opmærksomme på interessen for at få fiberbaseret bredbånd i Pigekvarteret og andre dele af Skovlunde. Vi håber derfor, at succesen fra Viften breder sig til øvrige områder af Skovlunde. Vi kan opfordre dig og andre borgere til at kontakte internetudbyderne for at høre mere om mulighed for etablering af fiberbaseret internet i jeres lokalområde.

Inden for den gældende lovgivning forsøger kommunen at opretholde en tæt dialog med alle internetleverandører i forbindelse med alle gravearbejder – kommunale såvel som private.

Parallelt arbejder kommunen målrettet mod at skabe endnu mere fokus på mulighederne for samgravning. Derfor har vi udviklet en abonnementsordning, hvor alle kan få oplysninger om planlagte og ansøgte gravearbejder i kommunen. Se mere på ballerup.dk under gravetilladelser

1 kommentar om “Svar om fibernetværk”

 1. Daniel siger:

  Jeg undre mig meget over hvorfor Ballerups husstande ikke er dækket ind med fibernet.
  Nu skal i høre sandheden, Fakta er at TDC, De vil blive ved med at køre på kobber kabler, Så længe der er kunder til det.

  De tjener desværre flere penge på disse produkter, Jeg snakkede i dag med en fra DKTV, som var ude og ordne noget på et anlæg, Der nævnte vedkommet, At TDC har opgraderet kobber kabler.

  Dette gør at man burde kunne få 100 mbit.

  Det undre mig når kommunen selv investere i fibernet til kommunens internet/intranet,
  at de ikke selv sørge for at alle borgere har ordenligt internet adgang.

  Ballerup kommune har altid alle mulige undskyldninger, For alt muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *