Vi er opmærksomme på nattergalen
Debat Der blev i sidste uges udgave af Ballerup Bladet udtrykt bekymring over de fældninger, der er sket omkring Møllemosen.

Beplantningen ved Møllemosen var over tid blevet til en meget tæt skov, og tætte bevoksninger har lavere biodiversitet, der påvirker levebetingelserne for dyr og planter. De fleste af vores dyrearter ved Møllemosen – herunder nattergalen – kan godt lide at opholde sig i overgangen mellem tæt bevoksning og åbent landskab. Derfor har vi nu lavet såkaldte ”beplantningsøer”, hvor vi øger længden af overgangene mellem tæt bevoksning og åbne landskaber til glæde for dyrene.

Nattergalen holder dog også af det tætte, lave pilekrat, så kommunens biolog og landskabsforvaltere har været meget opmærksomme på specielt hensynet til nattergalen. Som Møllemosen står nu i vintermånederne, kan rydningerne se noget voldsomme ud. Dykker man ned i det, vil man faktisk kunne finde mange mindre oaser af pilekrat, som nattergalen kan gøre brug af. Der vil det kommende år genopstå pilekrat, som vi vil prøve at styre med henblik på at skabe en rig natur og bedre levebetingelser for insekter, som nattergalen lever af.

Da rydningerne ikke er lavet for at lave Møllemosen om til en park, men for at øge tilgængeligheden og styrke biodiversiteten, vil vi holde grundigt øje med området de kommende år for at følge udviklingen af dyrelivet, herunder specielt nattergalen. For den vil vi jo alle sammen gerne nyde lyden af på en varm sommerdag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *