Uddannelse efter skolen
debat Radikale Venstre har forgæves forsøgt at hindre regeringens besparelser, som rammer både ungdomsuddannelser og videregående uddannelser hårdt.

Også uddannelsesloftet er svært at holde af ligesom forringelserne for produktionsskoleleverne.

Hvad kan vi gøre i Ballerup for at realisere målet om, at mindst 95% af alle unge skal have en ungdomsuddannelse?

Vi må have flere unge på erhvervsskolerne. Det betyder i praksis at flere i første omgang skal have øjnene op for, hvad erhvervsuddannelserne kan.

Der er en udmærket, national målsætning om, at 30% af de unge skal vælge en erhvervsuddannelse i 2025. Der kan etableres et kommunalt læringscenter, som kan formidle eksisterende uddannelsestilbud og støtte kommunens borgere i at gennemføre virtuelle uddannelser.

Der er gode erfaringer med et sådant i Västervik i det nordlige Småland i Sverige. En by med 20.000 indbyggere har 500 studerende i centret, og de har ved hjælp af parallelundervisning adgang til en række uddannelser rundt omkring i Sverige. 95% går direkte ud i job bagefter. En effekt der tilskrives et tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv.

Folkeskolens 8. klasser i Odense og omegn tilbydes en række valgfag, som er rettet mod erhvervsuddannelserne. Undervisningen afvikles i samarbejde med skolerne, det lokale erhvervsliv og erhvervsskolerne, og ifølge KL er resultaterne rigtig gode.

Man kan jo mene, at der i Ballerup er ganske kort ved til uddannelsessteder i København, men det betyder fraflytning af en gruppe unge, som vi gerne vil have til at forblive her i kommunen.
Vi har satellituddannelser fra universiteter, men har vistnok haft flere tidligere, end vi har nu.

Der er utvivlsomt initiativer i gang, som jeg ikke kender til, men der er helt sikkert behov for gode ideer at arbejde videre med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *