Skolerne skød UNICEF-projekt i gang
Unicef-by-copy-1.jpg
Ballonhav, Flash Mobs og andre events markerede, at nu er UNICEF-by projektet gået officielt i gang i Ballerup. Foto: Privatfoto
Godt formål Forskellige events markerede, at skolerne nu har skudt gang i projekt UNICEF-by 2017.

De handlende i Ballerup Centret fik sig lidt af en overraskelse torsdag den 23. februar. Ved middagstid bevægede en slange af 400 elever fra de lokale 7. klasser sig ind i centret. Eleverne havde hver et blåt bogstav i hånden, men hvad gik det hele ud på?

Scenen i Ballerup Centret udsprang af, at Ballerup Kommune er udvalgt til at være UNICEF By 2017. Det betyder, at hele kommunen i fællesskab samler ind til UNICEF, så flere børn i verdens fattigste lande kan få en uddannelse.

UNICEF By 2017 kommer også til at sætte sine spor på folkeskolerne, og for at kickstarte hele projektet udførte de 400 elever en såkaldt flash mob i Ballerup Centret for at sætte fokus på temaet for UNICEF By 2017.

»Vi laver en flash mob, fordi vi gerne vil gøre noget anderledes for at gøre hele Ballerup opmærksom på, at Ballerup er UNICEF By i år,« sagde 15-årige Victoria Franke fra Hedegårdsskolen efter flash mobben.

Fokus på uddannelse

Dagen efter var der så aktivitet på Skovvejens Skole Syd, hvor de cirka 350 elever, mange med UNICEF-balloner, var samlet i idrætssalen for at tage hul på UNICEF By-projeket.

Efter en tale fra den pædagogiske leder for indskoling, Kim Blom, fik børnene vist en film fra UNICEF med speak af borgmester Jesper Würtzen, der fortalte, hvorfor kommunen er UNICEF By 2017, og hvordan skolebørnene kan være med til at sætte fokus på projektet og det gode budskab.

Det så ud til, at børnene greb budskabet, som de og resten af skolebørnene i Ballerup Kommune nu skal arbejde videre med resten af året. Der kan læses mere om UNICEF By-projektet på ballerup.dk/unicefby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *