Nye familieboliger på vej i Ballerup
ellebo_8.jpg
Ellebo i Ballerup bliver gennemrenoveret og samtidig bliver der bygget 52 nye boliger ovenpå de eksisterende lejligheder. Foto: Foto: Flemming Schiller.
Projekt Ballerup Ejendomsselskab vil bygge 52 nye familieboliger i Ellebo i Ballerup. Prisen bliver 120 millioner kroner. Samtidig renoveres resten af boligblokkene.

Der kommer snart en række nye familieboliger til Ballerup. I alt vil Ballerup Ejendomsselskab opføre 52 nye boliger i afdeling Ellebo ved Baltorpvej. Boligerne skal dels bygges som taglejligheder ovenpå de eksisterende boligblokke og dels som en helt ny opgang på den nordlige blok ud mod Baltorpvej. Den nye opgang bliver opført med elevator og der bliver adgang til taglejlighederne via elevator og svalegang, da der bliver etableret to nye elevatorer på hver af de fire blokke. Samtidig med opførelsen af de nye lejligheder bliver resten af Ellebo nemlig gennemgribende renoveret og moderniseret. Bebyggelsen er fra 1963 og trænger til en modernisering.

Kommunalbestyrelsen godkendte på sit møde mandag aften, at der kan bygges nye boliger i henhold til bekendtgørelse om støtte til almene boliger.

Ensartet ejendom

Med de nye boliger vil Afdeling Ellebo bestå af i alt 276 boliger og de nye tagboliger vil blive opført, så de kommer til at passe med den store renoveringsplan for hele afdelingen, så bebyggelsen generelt vil fremstå ensartet.

Der vil blive bygget 10 nye to-værelses lejligheder på omkring 66 kvadratmeter, 33 nye tre værelses lejligheder på mellem 88 og 114 kvadratmeter og ni fire værelses lejligheder på omkring 115 kvadratmeter.

Genhusningen af beboerne i den første blik, der skal renoveres begynder den 1. maj og renovering samt nybyggeri vil vare omkring syv måneder for hver blok. Efter planen skal hele projektet være overstået i begyndelsen 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *