Lokal ildsjæl fik hæderspris
Ildsjæl-pris-2-copy.jpg
Maria Schrøder med blomster og i selskab med Benny Andersen efter hun onsdag fik andenpladsen i Benny Andersen Prisen. Foto: Privatfoto
Hæder En af de lokale ildsjæle, Maria Schrøder fra Teaterforeningen KLIMA fik onsdag den næstfineste pris i årets Benny Andersen Pris.

Det var en glad og stolt Maria Schrøder fra teaterforeningen KLIMA, der onsdag kunne modtage kindkys og klapsalver, da hun fik andenpladsen i årets Benny Andersen Pris.

Benny Andersen Prisen bliver hvert år givet til personer for en ekstraordinær og succesfuld indsats for at forbedre vilkårene for socialt udsatte børn. Prisen er stiftet af Børnekonferencen i samarbejde med digteren og komponisten Benny Andersen.

Blandt de indstillede til prisen har et særligt sammensat dommerpanel udvalgt tre nominerede. I år bestod dommerpanelet, ud over Benny Andersen selv, blandt andet af de to tidligere ministre Marianne Jelved og Mimi Jakobsen.

Benny Andersen har selv haft det sidste ord og afgjort, hvem der blev vindere af Benny Andersen Prisen og de 10.000 kroner der følger med prisen. Der er 3.000 kroner til nummer to og 1.000 kroner til tredjepladsen.

Årets vinder blev familierådslagningskoordinator Anne-Mette Sandgaard fra Esbjerg og på tredjepladsen kom pædagog Ferhat Turan fra Amager.

Prisen blev i år uddelt i Horsens, og Maria Schrøder var indstillet til prisen, fordi hun er initiativtager til et stort fælles og tværfagligt projekt under titlen ”Skammerfestival”, som indtager Ballerup Kommune med en række indsatser for skolebørn fra juni til oktober i år. 

Festivalen er skabt på baggrund af, at teatergruppen KLIMA til efteråret opfører musicalen ”Skammerens Datter” af Høg Aagaard Svanekier efter Lene Kaaberbøls bestseller af samme navn.

Med Maria Schrøder som drivkraft, har KLIMA indgået et helt unikt samarbejde med Ballerup Bibliotekerne, Skoletjenesten, Skolernes pædagogiske læringscentre og konsulenter i Center for Skoler, Institutioner og Kultur omkring festivalen, som dækker over mangeartede indsatser og tilbud til skolebørn i forbindelse med teateropsætningen. Først og fremmest sikrer festivalen, at alle kommunens børn fra 4. – 6. klasse uanset baggrund får et møde med en levende teaterforestilling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *