Ferie koster DF’er topplacering
politik Efter en valgperiode som gruppeformand er DF-politikeren Lone Madsen røget ned på 5. pladsen på partiets kandidatliste. Hun var bortrejst ved opstillingsmødet og det koster topplacering.

De fleste partier er i gang med deres opstillingsmøder op til kommunalvalget i november. Her skal de lokale kandidater findes og præsenteres inden slaget for alvor går i gang.
I langt de fleste tilfælde er opstillingsmøderne en rituel dans, hvor det er de veletablerede kandidater, der måske allerede sidder i kommunalbestyrelsen, der kommer øverst på listen.

Det er de driftsikre kandidater, som man ved, vælgerne kender og kan forholde sig til og som kender det politiske arbejde. Medmindre spidskandidaten trækker stikket, som den konservative Martin Jonassen, så ved vælgerne hvem de får.

Dramatisk skifte

Men hos Dansk Folkeparti i Ballerup ser det noget anderledes ud efter opstillingsmødet i marts.

For her viste det sig, at spidskandidaten nu hedder Birgitte Dahl. Hun sidder i forvejen i kommunalbestyrelsen, så det er i sig selv ikke nogen stor overraskelse. Overraskelsen består i, at det andet DF-medlem i kommunalbestyrelsen ,Lone Madsen, er røget ned på en 5. plads på listen.

Den sekundære placering er overraskende, fordi Lone Madsen de seneste fire år har været gruppeformand for Dansk Folkeparti i kommunalbestyrelsen.

På ferie

Årsagen til det overraskende valg bunder i noget så simpelt som en ferierejse.
»Lone Madsen var ikke tilstede på opstillingsmødet, fordi hun var på ferie. Det må være årsagen til, at hun får den placering. Jeg kan ikke forestille mig, at der er andre årsager. Medlemmerne har valgt ud fra, hvem der var tilstede. Jeg må sige, at vi bestyrelsen også undrer os over det, menvalget er altså faldet på Birgitte Dahl som spidskandidat. Hun sidder jo i kommunalbestyrelsen og er aktiv mange steder i kommunen. Hun kender mange folk, så det er helt naturligt, at hun bliver valgt,« siger Jette Meinertz, formand for DF i Ballerup.

Men formanden afviser, at der ligger andre motiver bagden overraskende afstemning.
»Altså så vidt jeg ved, er der ingen utilfredshed med Lone Madsens arbejde, så jeg tror det handler om, at hun ikke var på mødet,« siger Jette Meinertz.

Helt bevidst

Hos Lone Madsen er der ingen overraskelse eller ’hard feelings’ at spore efter mødet. Hun var helt bevidst om, at hendes fravær kunne få en betydning.

»Medlemmerne har stemt efter, hvem der var til stede. Jeg var på ferie og det var en ferie, som har været planlagt længe. Vi arbejder meget i dagligdagen, og især min mand gør, så det var vigtigt for os at få tid til at slappe af. Derfor valgte vi den ferie. Det betød så også, at jeg ikke kunne stemme på mig selv og derfor kom den placering,« siger Lone Madsen.

Hun er dog ganske fortrøstningsfuld alligevel.
»Vi har jo sideordnet opstilling, hvor det er antallet af personlige stemmer, der afgør det. Så det er i sidste ende vælgerne, der afgør, om jeg kommer ind eller ej. Jeg står på listen, det er det vigtigste. Hvis vælgerne ikke stemmer på mig, så er det sådan, det er. Men jeg vil stadig gerne bidrage politisk. Under alle omstændigheder har jeg ikke hørt om nogen utilfredshed med mit arbejde og der er ingen ’hard feelings’ efter mødet,« siger Lone Madsen.

Udover Birgitte Dahl som spidskandidat, så ser DF’s kandidatliste ud som følger: Michael Jensen, Tommy Kronbøl, Jette Meinertz, Lone Madsen, Kasper Sørmer-Sørensen og Rune Wegge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *