Falkene vender tilbage
Falkoner-7-copy.jpg
Falkoneren Flemming Salomonsen vender tilbage til Hede-Magleparken med sine jagtfalke. Foto: Arkivfoto.
Mågejagt Mågerne, der mener, at de også bor i Hede-Magleparken får en trist start på sæsonen. Falkoneren og hans flyvende falke byder nemlig igen mågerne velkommen.

Det bliver igen ualmindelig trist at være måge i Hede- Magleparken i det kommende forår og sommer.

De hilses nemlig velkommen af en falk, når de gør klar til landing. Sidste år søsatte Baldersbo et pilotprojekt i netop Hede- Magleparken, hvor måger gennem flere år har svinet og chikaneret såvel ansatte som beboere. Flere ansatte er blevet angrebet af mågerne og mange beboere har fået ødelagt deres nattesøvn på grund af mågernes skrig.

Sidste år mødte Søren B. Christiansen, der er direktør i Baldersbo, falkoner Flemming Salomonsen på et stadion. Han var på arbejde med sine falke for at holde mågerne væk fra de mange ledninger, der skulle bruges til en tv-transmission.

»Jeg tænkte, at hvis en rovfugl kunne holde mågerne væk på et stadion, så kunne det sikkert også fungere i Hede- Magleparken,« siger Søren B. Christiansen.

Det viste sig at holde stik, og Ballerup Bladet besøgte også falkoneren på job i Hede-Maleparken sidste år.

Det virkede

Forinden havde Baldersbo prøvet alt for at få mågerne til at forsvinde, men intet hjalp.

»Vi kunne allerede se en klar forbedring af forholdene i Hede- Magleparken efter de første flyvninger med falke. Mågerne blev skræmt og fløj væk. Men det er jo et projekt, der tager tid,« siger Søren B. Christiansen Og det er falkoner Flemming Salomonsen enig i.

»Fra oktober og frem til nu har mågerne været på havet, men nu vender de tilbage, så det gør jeg også. De måger, der er født i Hede- Magleparken vil nu vende tilbage. Det er deres natur – og det er den kæde, vi skal have brudt. Mit bud er, at det vil tage to-tre år,« siger han.

Flemming Salomonsen benytter fem-seks falke til opgaven, så der er nok at kigge på, når han sender de fascinerende rovfugle i luften. Og hans besøg tiltrækker da også ofte mange mennesker. Rovfuglene kunne aldrig finde på at angribe mågerne, men det ved de heldigvis ikke. Alene falkenes tilstedeværelse får mågerne til at forlade området. Flemming Salomonsen og hans falke kan også opleves i Baldersbos afdeling 10, der ligger på Baltorpvej og består af 432 boliger. Flemming Salomonsen vil også gerne rose medarbejderne på ejendomskontorerne i Baldersbo.

»Der er utroligt flot i Baldersbo. Og man sørger for, at der ikke ligger affald, der kan tiltrække mågerne. Det betyder rigtigt meget,« slutter falkoneren, som altså igen i år vil arbejde på at gøre livet lidt lettere for de tobenede beboere i området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *