Europas største trampolinpark åbnet
trampolin01.jpg
Andy West, en af de tre britiske ejere af XJump i Skovlunde, Europas største trampolinpark, byder velkommen til paradis for legesyge børn og voksne. Foto: Foto: PR.
Hopla I fredags åbnede Europas største trampolinpark i et nedlagt bageri i industrikvarteret i Skovlunde. Her kan man boltre sig i et 5.500 kvadratmeter stor trampolin-paradis pakket ind i beskyttende skumgummi.

Har ungerne plaget om at få en trampolin i baghaven, eller trænger familien bare til at bevæge sig sammen, så findes der nu et sjovt alternativ. I fredags åbnede Xjump i Mileparken i Skovlunde.

Her i hallerne i et tidligere industribageri har det engelske firma indrettet et trampolin-paradis for børn og barnlige sjæle. 5.500 kvadratmeter og flere end 250 trampoliner venter på at give folk sved på panden.

Her er et særligt område for småbørn, et hvor man kan spille høvdingebold på trampolin, et Ninja-område, hvor man kan udfordre balancen og så der er ellers trampoliner så langt øjet rækker.

Uanset hvilket område, man vælger, får man sved på panden og forpustet, lover Andy West, der er en af ejerne af trampoliparken.

»Det taler til det indre legebarn, og bare efter ti minutters hoppen rundt, så er man forpustet, og kan gå i cafeen og få noget at drikke,« siger Andy West, der har en fortid i finans-verdenen men lod sig overtale til at gå ind i trampolinbranchen sammen med et par venner, der også er medejere af X-Jump i Skovlunde. Og det har han ikke fortrudt.

»Det er en god måde at få motion på, og alle kan være med. Helt små børn, ældre mennesker og handicappede. I England kom der en dag en kvinde, der manglede begge ben, og spurgte om, hun måtte bruge trampolinen. Hun var vanvittig dygtig. Det viste sig, at hun var para-atlet,« fortæller Andy West, mens et par engelske parkour-fyre viser deres atletiske kunnen på ’the wall’ en trampolin omkranset af vægge beklædt med skumgummi.

Fra asfalt til skumgummi

Normalt springer og hopper de rundt på bygninger og asfalt i gadebilledet. Men trampolinparken er et perfekt sted at træne teknik, forklarer de.

Udover at vise deres ekvilibristiske kunnen, er de hentet til Skovlunde for at oplære de danske medarbejdere, der skal sørge for at sikkerheden i parken er i orden. Ligesom de kan hjælpe de besøgende med teknikken på trampolinerne.

Obligatorisk sikkerhed

Inden publikum slippes løs i parken, bliver de udstyret med skridsikre sokker, ligesom det er obligatorisk at se en ti minutter lange video om, hvordan man skal gebærde sig i parken for at undgå skader.

Flere steder i hallen er der slået skilte med ordensregler op. Eksempelvis skal lommerne tømmes for skarpe genstande, og gæsterne må kun hoppe en ad gangen.

»Selvfølgelig kan der opstå skader, men det er derfor vi har instruktører, der skal sikre, at folk opfører sig forsvarligt,« siger Andy West.

Firmaet bag driver allerede en park i Cloucester i England,og flere er på vej i Danmark. Trioen bag planlægger således lignende parker i Kolding, Århus og Aalborg. Men den største er indtil videre parken i Skovlunde.

XJump holder åbent dagligt kl. 10-20.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *