Dit madaffald bliver selvfølgelig genbrugt
Debat Steen Strøm udtaler i Ballerup Bladet den 28. februar, at han ikke har tillid til Ballerup Kommunes nye affaldsordning.

Søren Steen og resten af Ballerup Kommunes borgere har ingen grund til bekymring. Når den nye affaldsordning starter den 1. april hos villaejerne bliver madaffaldet ikke blandet sammen med øvrigt affald. Det bliver behandlet særskilt og omdannet til ny energi til gavn for miljøet.

Der er sket meget siden 1990’erne, hvor Helsingør biogasanlæg ikke kunne genanvende borgernes madaffald. Anlægget lukkede til slut, fordi teknologien ikke var moden og omdannelsen af affaldet til biogas ikke fungerede. Sådan er det ikke i dag. Den tekniske udvikling af biogasanlæg har skabt velfungerende og produktive genanvendelsessystemer. Tolv kommuner har sorteret madaffald til genbrug i mange år, og de har gode erfaringer med det.

Det gælder fx Egedal og Frederikssund kommuner.
Ifølge vores politiske energistrategi skal 50 procent af vores affald genanvendes inden 2022.

Madaffaldet udgør en betydelig andel af det og er en vigtig del af den nye affaldsordning.

Derfor har vi i samarbejde med Vestforbrændingen valgt at bruge de sorteringsanlæg, der genanvender vores madaffald mest optimalt.

Når vi starter den nye affaldsordning, sørger Biogasanlægget KemTek for at omdanne vores madaffald til biogas. Biogas bruges til kraftvarmeproduktion på varmeværk og til gødning. Det producerede biogas erstatter det fossile brændstof naturgas, og gennem vores kontrakt med KomTek, opnår vi en CO2 besparelse på 8.5000 tons. Så når vi går i gang med at sortere vores madaffald fra 1. april, er det ikke spild af kræfter.

3 kommentarer om “Dit madaffald bliver selvfølgelig genbrugt”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Kære Trine Baastrøm !

  Jeg har tidligere spurgt her i bladet hvordan jeg kan fravælge at være med i sorteringsordningen.
  Uden dog at få svar.

  Så igen:

  Hvor skal jeg henvende mig for at fravælge denne sorteringsordning. ????

  Med venlig hilsen

  Poul E. Pedersen

 2. Brian Sørensen siger:

  Det samme har jeg spurgt om i en anden forbindelse. …heller intet svar. Det er åbenbart hemmeligt og en smutter at ‘man’ kom til at nævne det.

 3. Brian Sørensen siger:

  Det er med fornøjelse jeg erfarer at Ældresagen er gået ind i sagen og fremtvinger en mulighed for dispensationer. Andre kommuner har sådanne muligheder, men Ballerup Kommune mente åbenbarg at dette skulle forties. Det bidrager ikke positivt til holdningen til den kommunale administration!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *