Der skal styr på parkering i bymidten
Banegårdsplads-2-copy.jpg
Den nye banegårdsplads bliver både flot og spændende. Men der venter også udfordringer, både i byggeperioden og bagefter, når pladsen færdigbygget. Foto: Pr-illustration
parkering Ballerup Kommune lover, at der er fuld fokus på parkeringen, når Banegårdsprojektet er færdigt. I mellemtiden flytter p-pladserne og Postnord får 20 p-licenser til deres varebiler.

Et af de brandvarme emner, som kom op til overfladen ved det nyligt afholdte borgermøde om banegårdspladsens ombygning, er parkeringen.

Mange frygter, at der vil komme et regulært p-kaos, når pladsen er færdigbygget og de nuværende parkeringspladser af indlysende årsager vil forsvinde til fordel for den nye plads.

Men det kommer ikke til at ske, forsikrer Ballerup Kommune. Der er fuld fokus på parkeringen, både under ombygningen og i særdeleshed efter det store projekt er tilendebragt.

»Der vil være det samme antal parkeringspladser under selve ombygningen. Det er klart, at nogen pladser flytter, når vi begynder at grave og bygge. Men så vil der være pladser andre steder. Vi har også fuld fokus på at få nye p-pladser, når banegårdspladsen er færdig. Vi ved godt, at skal vi have en velfungerende bymidte med både liv og handel, så kan vi ikke ignorere parkeringen. Det er ikke sådan, at vi bare ’glemmer’, at folk har biler og kommer til Ballerup i bil og skal parkere den. Det antal, der forsvinder, skal etableres andre steder. Nogle pladser forsvinder på selve banegårdspladsen, men så finder vi andre steder tæt på,« siger projektleder Annegitte Hjort

Plads til postbiler

Hun understreger vigtigheden af, at der kommer et velfungerende handelsliv, hvor både Centrumgaden og Ballerup Centret skal være en integreret del af den nye bymidte og den nye plads. Det indebærer også p-pladser.

Frem mod efteråret 2018, hvor ombygningen skulle være færdig, inddrager Ballerup Kommune i øvrigt noget af parkeringspladsen ved det gamle posthus, hvor PostNord stadig har biler holdende. Det betyder, at postbilerne skal parkere andre steder og derfor har Ballerup Kommune udstedt 20 p-licenser til postbilerne, så de i ombygningsperioden, altså omkring halvandet år, kan holde andre steder i byen.

»Jeg tror ikke, at det giver noget voldsomt pres på parkeringen, da det mest er i dagtimerne, at de skal parkere. Og det er de tidspunkter, hvor der er flest p-pladser ledige i forvejen. Men vi håber, at alle viser forståelse for, at det i byggeperioden, kan være lidt mere besværligt, rent trafikalt,« siger Annegitte Hjort.

Planen er, at Ballerup Kommune, for at give plads til parkeringen omkring den nye banegårdsplads, vil etablere flere p-pladser i eksempelvis et p-hus. Hvor et sådant hus skal placeres er dog usikkert endnu.

5 kommentarer om “Der skal styr på parkering i bymidten”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Et eller andet sige mig at Ballerup kommunalbestyrelse er ved at male sig selv op i et hjørne.

  Idet de vil have stationspladsen, som er et sted hvor biler kommer, parkere og kører, til at være et grønt midtpunkt i kommunen. ???

  Det mener jeg ikke kan lade sig gøre: En stationsplads er og bliver en stationsplads med borgere til og fra kommunen, larm og travlhed m.m.

  Hvor parkeringsforhold til besøgende og tilrejsende MÅ være det essentielle når en forandring skal planlægges.
  Og hvor parkeringspladser for handicappede tæt ved offentlige bygninger og stationen skal være en selvfølge.

  Det har vi intet konkret hørt om i kommunens højlydte begejstring over indskrænkningen af pladsen, hvor også et nyt byggeri skal have plads.

  Jeg forudser herefter en langt dårlig fungerende stationsplads når vanviddet er fuldbragt.

 2. Karsten Kriegel siger:

  Jeg er helt enig i, at Banegårdsprojektet er en fejlinvestering.

  Og det er problematisk, hvis parkeringsmuligheder i midtbyen fremover begrænses. Ikke godt for overlevelsesmulighederne for de lokale erhvervsdrivende.

 3. MAdsen siger:

  Er der nogen der ved hvornår arbejdet starter?

 4. Karsten Kriegel siger:

  I denne uge.

 5. Per Gøtterup siger:

  Jeg er så enig i at ombygningen er en kæmpe fejlinvestering som er helt overflødig. Den gamle smukke plads kunne let renoveres for en brøkdel af prisen for ombygningen, og så ville den fungere fint i mindst 3-4 årtier endnu.

  Centrumgadens problem er ikke at den ikke er til at få øje på fra Banegårdspladsen! – Det er at kun lokale gider komme der for butikkerne er altid lukkede. De burde mindst følge Ballerup Centers åbningstider, som i øvrigt også burde moderniseres idet de fleste indkøbscentre omkring os forlængst er begyndt at holde åbent hver eneste søndag.

  Omkring parkeringen så vil jeg gerne vide hvor de 25-30 pladser der var på kundeparkeringen ved posthuset nu er flyttet hen? – Pladsen er afspærret til skurvogne fra i mandags men der er ingen skilte som viser vej til de alternative pladser som kommunen jo har lovet vil træde i stedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *