Bedre indeklima lukker svømmehallen
morgenbadere_15.jpg
Det kommende halve års tid skal blandt andet morgenbaderne finde et andet sted at dyppe tæerne, når East Kilbride Badet lukker for at blive renoveret. Foto: Arkivfoto
Projekt East Kilbride Badet lukker fra den 1. april og et halvt år frem. Indeklimaet skal forbedres.

Alle, der har besøgt East Kilbride Badet en solskinsdag, ved, at lyset i svømmehallen bliver ret skarpt og temperaturen får et pænt nyk opad. Det skal være slut nu, for nu udskiftes taget.

Badet var oprindeligt et åbent friluftsbad, og da det blev forvandlet til en svømmehal, blev den ene del af taget af plast. Det giver en meget lys svømmehal men desværre også et mindre godt indeklima.

»Det nye tag bliver af tagpap, og det medvirker til at skærme for solen. Det gør det nemmere at bevare en stabil temperatur i svømmehallen. For at bevare det naturlige lysindfald, laver vi i stedet et ovenlys i form af et rytterlys på toppen af taget,«forklarer ejendomschef Mads Bo Bojesen.

Nyt og bedre lys

Når badet åbner igen til oktober, kan svømmegæsterne også se frem til en bedre vandkvalitet.

Nye lovkrav fra 1. juli stiller nemlig skærpede krav til vandbehandlingen i landets svømmehaller, og derfor installeres der et nyt vandbehandlingsanlæg.

Mens badet alligevel er lukket, benytter kommunen også lejligheden til at udskifte dugen i bunden af bassinet, og der kommer også undervandslys og LED belysning i loftet.

»Når nu vi skal udskifte vandbehandlingsanlægget, er jeg glad for, at vi også udnytter muligheden for at opgradere svømmebadet lidt« siger Ketil Tornhøj Christensen, der er chef for Ballerup Idrætsby.

Energiprojekt på vej

Kommunen arbejder også på at udvide renoveringen med et energiprojekt. Der er planer om at sætte solceller og solfangere på taget for at optimere svømmehallens energiforbrug.

Finansieringen til projektet er på plads gennem et Offentligt Privat Samarbejde (OPS) med støtte fra Energistyrelsen. Lige nu venter kommunen på en endelig tilladelse fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

»Jeg håber meget ansøgningen går igennem. Det er et spændende projekt, som giver helt nye muligheder for at skabe en rigtig energivenlig svømmehal,« siger Mads Bo Bojesen.
Mens East Kilbride bliver renoveret kan borgerne bruge svømmehallerne i de omkringliggende kommuner.

De morgenfriske svømmere kan bruge Parkskolen og Skovlunde Lokalkontor svømmebade fra 6.30 – 8.00. Svømmeklubben Triton flytter sine aktiviteter til Gladsaxe Svømmehal.

Sidste svømmedag for de daglige brugere bliver fredag den 31. marts, og sidste aktivitet bliver Tritons svømmestævne i den kommende weekend fra den 1. – 2. april.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *