Ballerup går sammen om affaldet
Unicef-by-copy-2.jpg
De bliver samlet affald ind i Ballerup Kommune den 31. marts. Det er blevet lidt af en tradition, men denne gang sker det i UNICEF-regi. Foto: Arkivfoto.
affald Som et led i UNICEF-by 2017 samler Ballerups skoleelever ind den 31. marts. Også erhvervslivet bakker op om initiativet og Ballerup Bowling har doneret 5000 kroner til den gode sag.

En lang række aktiviteter er ved at blive sat i gang i forbindelse med, at Ballerup er blevet UNICEF-by 2017. En af de første store og ikke mindst synlige aktiviteter er affaldsdagen, som afholdes den 31. marts.

Det er ikke første gang, at der bliver samlet affald i Ballerup, men denne gang går pengene for det indsamlede affald til årets UNICEF-formål – nemlig uddannelse til børn i fattige lande.
Selve affaldsdagen vil bliver markeret af ikke færre end 4200 børn fra alle skoler i kommunen, der vil bruge et par lektioner denne fredag på at samle skrald ind. Målet er, at hvert barn kan samle et kilo skrald ind, der så kan omsættes til kontanter til fattige børns uddannelse.

Lokal opbakning

Også det lokale erhvervsliv har fattet interesse, ikke bare for affaldssagen men for UNICEF-sagen som helhed.

En af de første støtter er Ballerup Bowling, der har givet 5000 i støtte til det gode formål og Ditte Storm fra Ballerup Bowling håber, at flere vil komme til.

»Det er et godt formål og det er et godt initiativ med affaldsindsamlingen, så derfor ville vi gerne donere lidt til sagen. Vi er en lokal virksomhed, som mange kender og besøger, så for os var det oplagt, at vi skulle være med til at støtte,« siger Ditte Storm.

Hun har sat sig i spidsen for at samle bilforhandlerne under Ballerup Bilby og præsentere dem for ideen om at være med til at støtte UNICEF-sagen.

»Jeg har luftet ideen og der er generel opbakning, så vi håber, at flere lokale virksomheder vil bakke op om affaldet og om UNICEF-sagen generelt,« siger Ditte Storm.
Ifølge Cecilie Bro Tellefsen, der er projektleder for UNICEF-by 2017 rækker 5000 kroner rigtig langt og derfor er selv små beløb med til at gøre en stor forskel.

Udover affaldsdagen er der planlagt en række aktiviteter i løbet af året, der alle skal sætte fokus på sagen og på, at Ballerup er UNICEF-by 2017, blandt andet en temauge i uge 41.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *