Ældresagen går ind i affaldsordning
affaldssortering-copy-3.jpg
Hvis man er ældre eller har fysisk svært ved at håndtere de nye affaldscontainere, kan man få dispensation og alligevel får hentet sit affald. Foto: Arkivfoto.
affald Ældresagen i Ballerup gør opmærksom på, at mange kan få dispensation fra den nye affaldsordning, der rulles ud den 1. april.

Da den nye affaldsordning blev præsenteret af Ballerup Kommune, forlød der ikke noget om, at man kunne få dispensation fra den, men tværtimod det modsatte.

Det fik formanden for ældresagen i Ballerup, Henning Broman, til at reagere. Han undrede sig over, at ældre og folks med fysiske skavanker ikke kunne få dispensation fra at skulle håndtere de store containere og dermed ikke skulle kunne få hentet sit affald.

»Det kunne ikke være rigtigt og rimeligt, at især ældre medborgere, men også andre med fysiske svækkelser, ikke skal kunne få hentet deres affald, hvis de ikke er i stand til at håndtere disse meget store og uhåndterbare beholdere,« siger Henning Bromann, der gik ind i sagen for at undersøge reglerne.

Han påpegede, at han også ville indersøge, om der kunne være dispensation i forbindelse med ejendommens indretning, for eksempel trapper, der gør, at der opstår problemer og hvor folk ikke kan ændre på bygningernes udformning.

Formanden for ældrepolitisk udvalg, Jørgen Reimer, gik i gang med at undersøge, hvad man gjorde i kommuner med tilsvarende ordninger. Og det viste sig, at alle andre steder kunne man enten få dispensation eller helt framelde sig ordningen. Det blev derfor fremlagt for Teknik- og

Miljøforvaltningen, der siden har oplyst, at man kan få dispensation fa ordningen under visse omstændigheder.

Hvis man ønsker at gøre brug af en dispensation, kan man henvende sig til enten Vestforbrændingen eller Ballerup Kommune på telefon 70 25 70 60, der så vil komme ud og besigtige ejendommen og se på sagen med henblik på en eventuel dispensation.

Og ældresagen hører meget gerne, hvis det også giver anledning til problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *