Ungdom på spring med stor musical
20161002-busk-musical-0076.jpg
Sangene øves igen og igen. Cecilie Bissø med Lillian til venstre og Zara og Nanna til højre træner, så sange og replikker sidder lige i skabet. Foto: Henrik Delfer.
Forestilling Der bliver knoklet og svedt og knoklet lidt mere.

Der bliver også grinet og krammet, når 35 unge fra Ballerup og omegn sætter alt ind på at blive klar til premieren på Ballerup Ungdomsskoles store musical ’Lykkeby’ den 7. marts 2017. Og der skal også knokles, for starten på sæsonen var ikke uden udfordringer.

»Ja, der bliver i den grad knoklet,« siger den nye musicalleder på Ballerup Ungdomsskole, Annelouise Gomard. Hun er uddannet fra Musicalakademiet i Fredericia og har udover en hovedrolle på Fredericia Teater også erfaring som instruktør på 6 musicals.
»Jeg har længe haft øje på Ballerup Ungdomsskole, fordi de står for god kvalitet. Rammerne er i orden, og det kreative team er i top. Og så er eleverne bare fantastiske. De er søde og dedikerede, og det er en gave at få lov til at udvikle og inspirere de helt fantastiske og unikke talenter, som de hver især besidder,« siger hun.

»Det interessante er, når man kan få umiddelbarheden, naturligheden, dybden, følelserne og de sandfærdige impulser frem i de unge. Det er interessant, når sangen og dansen går op i en højere enhed og underbygger historiefortællingen. Og når alt dét spiller, så kan de flotte rammer, som Ballerup Ungdomsskole har, virkelig få sin effekt, og så kan forestillingerne altså komme op på et helt vildt højt niveau. Helt derop, hvor englene synger,« siger Annelouise Gomard med et grin.

Årets produktion har haft en lidt hård start på sæsonen.

»Jeg var på barsel frem til december, så vi skulle have en instruktør til at tage sig af denne her sæson, og ikke mindst til at starte det hele op. Men to måneder inde i forløbet blev vores instruktør nødsaget til at springe fra. Vi fandt dog heldigvis Danny Thykær, som kunne springe til med det samme. Det kræver sit at komme så sent ind i en så stor og professionel produktion,« siger Annelouise Gomard, som dog forsikrer, at holdet nok skal nå det.

Stor ildhu

Og så er der hovedpersonerne; nemlig alle de unge, som skal på scenen om en måneds tid.

»Det er en fornøjelse at arbejde med disse cirka 30 unge og meget engagerede mennesker”, “De viser en stor ildhu i arbejdet med at sætte så stor en musical op, og er bestemt opgaven værdig.

Jeg er jo kommet otte uger senere ind i forløbet, og de unge har skullet arbejde på en helt anden måde, scenisk og skuespilmæssigt, end de er vant til. Men de har vist sig at være nogle super dygtige og arbejdsomme unge mennesker, med meget på hjerte. Forestillingen vil blive en oplevelse, man vil huske,«,« siger instruktør Danny Thykjær.

Bestil billetter nu

Vil man se denne forrygende forestilling, kan man bestille billetter på bask.dk, hvor kan man også få mere information om forestillingen.

»Bestil billetterne i god tid, og husk at invitere familie, venner og naboer med,« slutter Annelouise Gomard af med et smil og fortsætter.

»Det er jo i kraft af folks kæmpemæssige opbakning, at vi overhovedet har mulighed for at lave så storslåede forestillinger her i Ballerup. Og vi kan ikke vente med at vise ’Lykkeby’ for alle i Ballerup.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *