Svømning kommer på skemaet
Hedegårdsskolen-01-copy-1.jpg
Det har været en gedigen succes at tilføje en idrætslinje til Hedegårdsskolen. Efter sommerferien kommer der endnu en idrætsgren på paletten, nemlig svømning. Foto: Arkivfoto.
Undervisning Hedegårdsskolen oplever stigende karakterer og engagement fra elever. Det er idrætslinjen der trækker op. Nu kommer der snart svømning på skoleskemaet.

Siden Hedegårdsskolen begyndte at satse benhårdt på idræt som en del af skolens undervisning, har det haft en positiv effekt på mange dele af skolens virke. En af de mest synlige effekter er stigende karakterer, hvor Hedegårdsskolen ligger mindst på niveau eller over niveauet fra andre skoler i kommunen.

Når sommerferien er slut og et nyt skoleår begynder, kommer der endnu et idrætsfag, nemlig svømning, på skemaet.

»Vi får flere tilbud og efter sommerferien begynder vi en svømmeklasse. Der er stor udvikling i svømmesporten og derfor er det oplagt, at vi nu får svømning på skemaet,« siger Morten Flotin Jensen, viceskoleleder på Hedegårdsskolen.

Samtidig er der i udskolingen efter sommerferien fire spor fra 7. klasse, hvilket er første gang, at der er så mange elever på skolen.

»Der er sket en stor udvikling på skolen og især med vores elever, efter vi har fået idrætslinjen. De unge er blevet mere fokuserede og det er tydeligt, at netop den målrettethed, som man skal have i elitesportens verden, smitter af. Det elitemiljø, som er på den linje har helt klart haft betydning på eksempelvis karakterer og engagement, siger Morten Flotin Jensen.

De føler de kan noget

At man udvider tilbuddene på idrætslinjen har også en stor betydning for evnen til at tiltrække elever.

»Vi kan tiltrække de elever, som ellers er sikre på, at skolen ikke er noget for dem og de ikke er bogligt stærke. De kan pludselig se en anden vej og det betyder meget. De finder ud af, at de kan noget. Det løfter dem både sportsligt, men også på andre parametre. Derfor skal vi udvide paletten af idrætsgrene, hvis de giver mening,« siger Morten Flotin Jensen, som fortæller, at Hedegårdsskolen har elever fra ikke bare Ballerup, men fra hele regionen.

Hedegårdsskolen afholder i øvrigt informationsaften om netop idrætslinjen den 2. marts klokken 18, hvor man kan høre mere om de tilbud som Hedegårdsskolens idrætslinje har og hvad den kan give den enkelte elev..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *