Politiskolen flytter ind i Jonstruplejren
Jonstruplejren-2.jpg
Den tidligere militærlejr skal nu bruges til undervisning for nye politielever i en periode, Foto: Arkivfoto: Flemming Schiller.
Politiskole Flere bliver optaget på den nye politiskole. Det betyder, at dele af undervisningen rykker til Ballerup, hvor Jonstruplejren bliver rammen om politielevernes hverdag.

Der skal uddannes flere politibetjente og nye politikadetter i de kommende år. Det øgede optag lægger pres på Rigspolitiets undervisningsfaciliteter i Brøndby, hvor Politiskolen har til huse. For at gøre plads til de nye studerende rykker dele af undervisningen til Ballerup fra mandag den 27. februar 2017.

»Jeg vil gerne byde både politistuderende og medarbejdere velkommen til Ballerup. Ballerup er allerede en veletableret uddannelsesby med både gymnasium, handelsskole og universitetsmiljø. Politiskolens indflytning er med til at cementere den status,« siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Det er Forsvarets Jonstruplejr, der ligger i den nordlige del af Ballerup Kommune, der nu tages i anvendelse til undervisning af politistuderende.

Gode rammer

Der bliver i begyndelsen tale om cirka 100 politielever og ti til femten undervisere og administrative medarbejdere, som får deres daglige gang i Jonstruplejren.

»Jonstruplejren fungerer allerede som uddannelsessted for Forsvaret. Bygningerne er derfor allerede gearet til undervisningsbrug. Lejren ligger derudover i skønne skov- og naturomgivelser, så er der behov for en kuperet løbetur og frisk luft i uddannelsesforløbet, er der også rig mulighed for det,« siger Jesper Würtzen.

Rammerne og mulighederne for at uddanne sig er i forvejen rigtig gode i Ballerup Kommune, og i kommunen står man klar til at hjælpe.

»Vi har gode samarbejdsrelationer med alle vores andre uddannelsesinstitutioner i kommunen, så det er jeg sikker på, at vi også vil få med Rigspolitiet. Vi vil i hvert fald gøre vores til, at de finder sig godt til rette, og de får nogle gode rammer for deres undervisning,« afslutter Jesper Würtzen.

Fredelige aktiviteter

De politistuderende, der skal undervises i Jonstruplejren, er dem, som er i deres afsluttende fase af uddannelsen. De skal primært færdiggøre deres afslutningsprojekt, og der bliver derfor primært tale om fredelige dagsaktiviteter på området.

Rigspolitiet har lejet sig ind i Forsvarets lokaler i Jonstruplejren for en foreløbig to-årig periode, og det er fortsat planen, at det naturskønne område på længere sigt skal omdannes til et boligområde. Den indledende planlægning i forhold til denne omdannelse er netop ved at starte op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *