Nej til privat containerpark
Debat Det var med bange anelser jeg læste den ny affaldsbekendtgørelse i efteråret, og nu er min frygt blevet til virkelighed.

Der kunne gøres indsigelser, men min erfaring siger at man kun modtager et arrogant kommunalt svar; det er en politisk beslutning.

Vi husejere har nu modtaget en folder samt e-post, der fortæller at nu skal vi sortere endnu mere affald.

Nej fru Tiedemann & Co, det skal vi ikke, for det har vi gjort i rigtigt mange år.
Ser vi på den containerpark som fremover skal pryde vores forhaver, ser det således ud:

Glas & Metal:
Glas i min husstand smides enten i en af byens glascontainere eller køres på Genbrug.
Metal, det er begrænset hvor mange bøjede søm og skruer vi smider ud, der meste metalaffald vil være for stort til containeren i form af f.eks. en standerlampe eller cykel og dåserne fra Bordershoppen ryger på Genbrug i småt metal. Hvis nogen bruger dyrt varmt vand på at vaske makreldåser skal de skamme sig.

Plast & Papir:
De husstande der har behov for det, har allerede købt en papircontainer eller deler den med naboen. Glittertryksager og fuldtrykt pap bør forbrændes da de ikke egner sig til genbrug.

Plast er et problem, da det ofte er ’forurenet’ med madvarer og skal forbrændes. Øvrigt plast har de containere til på Genbrug.

Mad & restaffald:
Her er der en lille rest af fornyelse hvis ikke vi skal lave en ’Helsingør’
I Helsingør sorterede borgerne i ti år madaffald, der til syvende og sidst blev hældt sammen igen, da deres Biogasanlæg aldrig kom til fungere.

Nu sidder der sikkert en del læsere, der gerne vil have en mini containerpark i deres forhave, og det skal de så sandelig have lov til.

I stedet for at gennemtrumfe en affaldsordning i bedste sovjetiske planløsningsstil, burde det være et tilvalg. Kommunen er til for borgerne og ikke omvendt.

Tre gigabeholdere i slagfast plast er ikke billige. Du får dem, står der i folderen, ja og du kommer også til at betale for dem, på den ene eller anden måde.

Jeg var lige ved at glemme Den røde Spand.
Rødt, det lyder farligt, så den er til batterier og den bedagede el-tandbørste. Jeg har den fineste batteri-samlepose, der sagtens kan indeholde el-tandbørsten og det hele håndterer de flot på genbrug.

Det der bekymrer mig mest ved denne ’planløsning’ er følgende affald, for det er en omkostning til forskel fra det der samles i containere.

Hvad med kviksølvholdige lyskilder, trykimprægneret træ, PVC-plast, kemikalierester og asbest?

Skal disse miljøskadelige ting stilles langs hækken, mens østeuropæiske klunsere står på hovedet i den nye metalcontainer, for den er der penge i.

8 kommentarer om “Nej til privat containerpark”

 1. Helle Tiedemann siger:

  Kære Steen Strøm
  Nææ de skal så sandelig til farligt affald eller afleveres på den sædvanlige måde, nemlig på genbrugspladsen. Nej, det bliver ikke dyrere, det bliver billigere. Nej det bliver ikke en containerpark. Her er tale om 3 beholdere med 2 kamre i hver. Jeg aner ikke hvad du har idag!
  Nu er det også så heldigt at du kan sige nej tak. Med disse kommentarer takker jeg for din spørgelyst, meget er vist opklaret nu.

  1. Poul E. Pedersen siger:

   Helle Tiedemann.

   Mener Du at enhver borger, som Du skriver, kan sige pænt nej tak til at være med i denne sorteringsordning. ???????

 2. Poul E. Pedersen siger:

  Også jeg undre mig over at vore grunde skal prydes med endnu flere containere.

  I forvejen har jeg tre, nemlig to til haveaffald og en til papir og blade.
  Og kan så forvente tre mere. ???

  Glas og større ting køre jeg altid selv over til genbrugspladsen, og forudser derfor at to af containerne blot vil stå og kede sig, uden at være til nogen gavn.

  Desforuden er der spørgsmålet om hvordan man praktisk bære sig ad. ???
  Idet man naturligvis står i køkkenet hvor det meste affald opstår, og skal så fordele makreldåser, æggeskaller og alle resterne fra måltiderne plus det brændte. ??
  Dertil får man, så vidt jeg kan tyde folderne, små beholdere i uens farve man kan fordele alle lækkerierne i. ??

  Og hvor skal de beholdere så placeres. ???
  Det kan være et problem idet mange, gennem årene har fyldt køkkenet op med alskens maskiner så det ligner et avanceret maskinrum, hvor der ikke er plads til mere.

  Og andre har simpelthen så små køkkener at selv to-tre beholdere yderligere, ikke kan placeres.

  Jeg forudser, enten store problemer med hele dette forventede affalds-cirkus, eller at borgerne ignorere det hele og gør som de altid har gjort: stoppe det hele ned i plasticposen og smide det ud i skraldespanden.

 3. Thomas Kruse Petersen siger:

  Hvad koster det, at bortskaffe alle de beholdere der hidtil er blevet brugt til papir og dagrenovation ? Det må da belaste miljøet, at brænde alle de plastbeholdere.

 4. Helle Tiedemann siger:

  Kære alle

  Vi holder 4 borgermøder i bydelene så I alle har mulighed for at få svar på spørgsmål, besigtige de nye affaldsbeholdere og se inddelingen på en skraldebil. Jeg vil være til stede på alle møderne og stå på mål for kommunalbestyrelsens kloge og miljørigtige beslutning.
  Hilsen
  Helle Tiedemann

 5. Jan Larsen siger:

  Fatter ikke de negative kommentarer for oven… At man selv kører ting på genbrugspladsen…. jamen, flot gjort… og bilforurener så på turen.
  Vi har 3 affaldskontainere i forvejen, samt 2 til haveaffald. Derudover har jeg 2 spande, en til glas / flasker og en til metal. de to er som regel fyldt indenfor en 4-6 uger, så dem sparer jeg for fremtiden. Fint for mig! Og ja, jeg er en gammel mand uden bil og ja, jeg vasker diverse dåser… med en klat sulfo og i koldt vand- Hvor svært kan det være?

  Hvad vi fremover skal stille op med de 3 kontainere vi har nu? Thjaeee… Jeg har ladet mig fortælle, at der kan fås et nyt grønt løg…. (?) Jeg har altid ønsket mig en 3. havekontainer. Det er jo ikke alle haveejere der bor på en frimærkegrund! De 2 andre… Thjae, Nogen får nok en god idé.

  Generelt til brokkehovederne: I får nok plads til 2 små beholdere under køkkenvasken og diverse plast der førhen er smidt i affaldsposen, kan give lidt motion ud til kontaineren.

 6. Brian Sørensen siger:

  Til Helle Tiedemannn:

  Det fremgår af dit indlæg ovenfor, fra d. 13. februar, at man kan sige nej tak til affaldsordingen. Vil du venligst oplyse om hvordan og hvor man skal henvende sig?

  Jeg har ikke tænkt mig at fylde hele mit i forvejen beskedne indgangsparti med nytteløse beholdere,
  idet min husholdning ikke generer affald i en størrelsesorden der kan fylde dem i bare rimelig fornuftig grad.
  Alternativet er at lade dem stå og ‘pynte’ på fortovet, alternativt bortskaffe dem.

  Med Venlig Hilsen

  Brian Sørensen

 7. Brian Sørensen siger:

  Som man råber i vinden får man svar!

  Sjovt nok var det også hvad jeg forventede ud fra Helle Tiedemanns øvrige indlæg, og den holdning til borgernes meninger der så tydeligt er at læse mellem linierne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *