Køreplanen kommer ind på telefonen
Bus-copy.jpg
De velkendte informationsskilte på busstoppestederne skal nu fjernes i et par måneder som et forsøg. På linjerne 42 og 156 skal man have sin smartphone frem, hvis man skal vide mere om stoppesteder og afgangstider. Foto: Arkivfoto.
Transport Køreplanerne ved busstoppesteder forsvinder ved to Ballerup-buslinjer som et forsøg. Nu skal informationerne ind på telefonen.

Buslinjerne 42 og 156 får ny stoppesteds-information. De velkendte køreplansoversigter forsvinder til fordel for sms-information. Forsøget kører i to en halv måned

Står man ved et stoppested for buslinjerne 42 eller 156, skal man fra den 30. januar til at bruge mobiltelefonen, hvis man vil vide, hvornår næste bus kører. Movia tester nemlig en simplere stoppesteds-information af som et forsøg. Forsøget sker på fire buslinjer i Ballerup og Rudersdal.

Forsøget kommer, efter at Movia har gennemført kundeundersøgelser om hvilken information, kunderne benytter ved stoppestederne. Hovedparten af kunderne ønsker blot at blive bekræftet i, at den bus, som de planlægger at tage, afgår fra stoppestedet i den ønskede retning. Stort set ingen kunder bruger informationen om de planlagte afgangstider og stoppesteder undervejs på selve stoppestedet, idet det er information, som de allerede har gjort sig bekendt med, inden de kom til stoppestedet via for eksempel Rejseplanen.

Forsøget med den simplere information kører frem til 17. april, hvorefter de velkendte køreplansoversigter vender tilbage til stoppestederne.

Movia vil efterfølgende sammen med Ballerup Kommune evaluere forsøget med henblik på en udskiftning af stoppesteds-informationen i 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *