Fem år med pindehygge på biblioteket
strikkeklub_1.jpg
Der er gang i nørkleriet på Ballerup Bibliotek, når strikkecafeens medlemmer mødes og får udrettet små mirakler med to pinde og en rulle garn. Så er det også hyggeligt oveni. Foto: Foto: Flemming Schiller.
Strikkeklub Den 7. februar var det fem år siden, at en gruppe kreative damer fandt ud af, at strikning ikke bare er hyggeligt, men også en meget social syssel.

Det var Alice Håstrup, der tidligere har ejet en strikkeforretning i Centrumgaden, som efter at have afhændet sin butik fandt ud af, at det ikke var slut med at sætte gang i strikkepindene.

Derfor startede hun strikkecafeen på Ballerup Bibliotek, hvor hun efterhånden samlede en lille, men solid menighed, der alle nød strikningens kunst.

»Jeg ville gerne lære andre at strikke. Det er jo et håndværk, som man kan få rigtig meget ud af.Men det er også et socialt sted. Vi taler meget sammen og kan diskutere alting. Vi hjælper hinanden og følge med i hinanden liv, så der er mere i det end bare at strikke. Men det er selvfølgelig derfor vi mødes,« siger Alice Håstrup, som mødes med ’sine’ strikkedamer gang om ugen.

Der er i alt 16 deltagere i strikkecafeen, heraf en mand. De kreative sjæle mødes hver tirsdag mellem klokken 14 og 17.

»Der er stadig plads til et par stykker mere, og alle er velkomne, uanset alder og køn. Så længe det er hyggeligt og sjovt, så fortsætter jeg, så måske vi også kan fejre ti års jubilæum,« siger Alice Håstrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *