Distriksledelse – kejserens nye klæder
Debat For lidt over et halvt år siden indførte Ballerup Kommune en ny ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet.

Det blev understreget, at der ikke var tale om et spareprojekt, og at forslaget ville kvalificere de pædagogiske ledere, så de kan koncentrere sig fuldt ud om ledelsesopgaverne i de enkelte institutioner.

Vi fokuserer på kvaliteten og ved at matche ledelsesniveauerne på skole og daginstitutioner sikres en bedre sammenhæng mellem skoler og daginstitutioner, udtalte Peter Als, Formand fra Børne- og Skoleudvalget

Det blev også understreget, at der vil være den samme økonomi på dagtilbudsområdet i den nye struktur, som der havde været tidligere

Hvordan ser realiteterne ud i dag når vi for eksempel ser bag udtalelsen om, at der er den sammen økonomi som tidligere? Noget anderledes, og det er her virkeligheden giver associationer til eventyret om “Kejserens nye klæder”

Strukturændringen betales blandt andet af en række tidligere ledere, som i årevis har profileret og kvalificeret dagtilbudsområdet. De skal i kommunens lønudspil nu gå ned i løn, og ledere med samme ledelsesniveau som på skoleområdet skal indplaceres på lavere lønniveauer.

Strukturændringen går også ud over børnene, for hvor ledelsesstillinger eksempelvis tidligere også indebar tid med børnene, er de nu defineret som “rene ledelsesstillinger” uden kompensation for de nu manglende pædagogtimer. Det betyder, at der i et mellemstort distrikt kommer til at mangle 1,2 millioner kroner, hvilket vil resultere i færre pædagogtimer og dermed mindre tid til børnene.

Jeg vil derfor opfordre Ballerup kommune til at stoppe med at opretholde forestillingen, idet det bygger på forkerte forudsætninger. Tilfør området økonomi til både løn og finansiering af manglende pædagogtimer. Der blev fundet ekstra økonomi, da samme strukturændring blev gennemført på skoleområdet i 2015 og den også viste sig at være underfinansieret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *