Kunst er godt, men al kunst er ikke lige god
Debat Baldersbo har fået et kendetegn, som skal stå 20-30 år. Men var det nu det rigtige værk, kommunen tildelte 50.000 kroner?

Et knojern i rustfrit stål, placeret ved indgangen til et boligområde, som har været præget af konflikter og bander. Kunstneren Hornsleth siger selv, at ’værket viser et ødelagt knojern’, men her omtaler han selv et væsentligt problemved værket: Det er ikke ødelagt, og det opfattes ikke som ødelagt. De små snipper, der gør hullerne til hjerter er monteret inden i knojernet, som er intakt. Den tunge symbolik bliver, at ’kærligheden er spærret inde i Baldersbo?’

Et værk er simpelthen ikke god kunst bare fordi det skaber debat. Man må gerne gå efter høj kvalitet. Hornsleths kunsteriske projekt er berømmelse, og han bruger Ballerup på Vestegnen til at opnå medieopmærksomhed til hans eget projekt. Ærgerligt, at Baldersbo og Kulturudvalget i kommunen gik på limpinden.

3 kommentarer om “Kunst er godt, men al kunst er ikke lige god”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Jeg derimod syntes at knojernet er rigtig godt kunst.

  Idet det både er forståeligt, vedkommende, sætter fantasien i sving samt skaber debat, og i øvrigt er rigtig flot.

  En figur vi alle kan forholde os til.

  Helt modsat denne gruopvækkende bunke metal man har placeret foran vort Rådhus, og som vedblivende forårsager nedtrykthed, depressioner samt dårlig humør hos alle der beskuer underet på vej til svingdøren.

 2. Eva Sørensen siger:

  Jeg fatter simpelthen at man i Kommunen bruger penge på det, for mit vedkommende, bliver jeg trist når jeg kommer kørende.

  Noget mere livsbekræftende havde været at ønske, for mit vedkommende ville jeg 1000 gange hellere have haft nogle smukke planter.

  Uanset hvad det har kostet, kunne de penge have været brugt bedre.

  Men det jo efterhånden normalt,
  at Ballerup Kommune smider omkring med pengene.

 3. o.v.jensen siger:

  Tænk hvad et skønt egetræ kunne tilføje af skønhed .

  Jeg syntes det er sørgeligt at ødsle pengene væk til metal ,når vi har brug for
  mere natur ,planter og træer .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *