Hvad blev der af BZ’erne?
Peter-Øvig.jpg
Peter Øvig Knudsen kommer til Ballerup Bibliotek og fortæller om BZ-bevægelsen og om sin bog, der handler om BZ’erne. Foto: Pr-foto
Foredrag Det er en spændende og sprængfarlig historie, der kommer frem på Ballerup Bibliotek torsdag den 31. januar, hvor forfatteren Peter Øvig Knudsen holder foredrag.

Med udgangspunkt i hans omtalte bog om 80’ernes BZ-bevægelse ’Du har ikke en chance – grib den’ fortæller Peter Øvig Knudsen den dramatiske historie om kampen for et ungdomshus, der i løbet af nogle år udviklede sig til voldsomme gadekampe mellem politi og BZ’ere i København.

Det blev til ni år, hvor BZ’erne drev gæk med politi og myndigheder i den ene kreative aktion efter den anden og fik masser af omtale i medierne. Han vil også fortælle om de mange aktioner og besættelser og ikke mindst om tilblivelsen af bogen, der blev en realitet trods et lukket aktivistmiljø, der selv i dag ikke er venligt stemt overfor udefrakommende.

Foredraget varer fra klokken 19 til klokken 21 og billetter kan købes på bib.ballerup.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *