Bispevangen-planer sendt i høring
parkering_5.jpg
Den tomme grund ved Bispevangen, som nu er i spil som henholdsvis seniorboliger og kulturhus og moske. Seniorboligerne er administrativt snart på plads og det er kun et spørgsmål om tid, før der kan bygges. Det er noget andet med den anden del af grunden, der stadig er interessant for Tyrkisk Kulturforening. Nu er planerne sendt i høring og derefter vil der komme en afklaring. Arkivfoto: Flemming Schiller. Foto: Arkivfoto: Flemming Schiller.
Planer Kommunalbestyrelsen har netop sendt lokalplanen for Bispevangen i høring. Bofællesskab er snart på vej. Tyrkisk Kulturforening er fortsat bejler til den anden del af grunden.

Mandag aften sendte kommunalbestyrelsen lokalplanen for Bispevangen-området i høring i otte uger.

Det betyder, at en afklaring på områdets fremtid nærmer sig.

Grunden er primært ejet af Ballerup Kommune og en lille del af Afløb Ballerup. Selvom lokalplanen nu er sendt i høring, er der allerede fremskredne planer for dele af grunden.

Allerede i 2015 stillede kommunalbestyrelsen en del af grunden til rådighed for blandt andet OK Fonden, der vil opføre et seniorbofællesskab. De planer er nu ret fremskredne og det ventes, at man snart kan gå i gang med opførelsen af de omkring 22 boliger.

»Bofællesskabet er på plads og der arbejdes på højtryk for at få gjort planerne færdige hos blandt andet OK fonden. Jeg har ikke set byggeplanerne, men jeg vi tro, at de står færdige i slutningen af 2017,« siger Helle Tiedemann (A), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Moske på vej

Den anden del af grunden har længe været interessant for Tyrkisk Kulturforening, der vil bygge et kulturhus/moske på grunden. Selvom der endnu ikke er underskrevet nogen aftale, så er grunden stadig i spil.

»Tyrkisk Kulturforening er stadig den eneste interesserede køber. Men nu er planerne i høring og i den proces kan det være, at der melder sig andre på banen. Men kulturforeningen er interesserede og jeg ved, at folkene bag seniorbofælleskabet har haft møde med Tyrkisk kulturforening og de kom godt ud af det sammen. Så vi får nok snart en afklaring på, hvad der skal ske med den anden del af grunden,« siger Helle Tiedemann (A).

Den sydøstlige del af grunden er udset af Afløb Ballerup som et areal, der skal fremtidig udvikling.

P-pladser til debat

Lokalplanen åbner mulighed for, at der kan etableres boliger som både rækkehuse og som etagebyggeri op til to etager og der kan anlægges et variabelt antal boliger, blot skal bebyggelsesprocenten på 40 overholdes. Der er også lagt op til, at der skal etableres parkeringspladser. Det betyder, at der på offentlige arealer skal anlægges en parkeringsplads pr. 20 kvadratmeter og dermed skal der anlægges 50 parkeringspladser på 1000 kvadratmeter.

Netop antallet af parkeringspladser har været genstand for en del debat, idet beboerne i de nærliggende Bispevangen-kvarter frygter, at fester og andre forsamlinger i det eventuelt kommende kulturhus vil skabe trafikkaos.
I lokalplanområdet er der lagt vægt på, at en fremtidig anvendelse af området ikke må få negative konsekvenser for nærområdet i forhold til et øget behov for parkeringspladHøringsperioden løber fra den 6. december til den 8. februar 2017. og der vil desuden blive afholdt et offentligt møde om planerne for grunden den 5. januar 2017.

3 kommentarer om “Bispevangen-planer sendt i høring”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  At Tyrkisk Kulturforening påtænker at købe halvdelen af grundarealet for at bygge en moske, MÅ give stof til eftertanke hos alle borgere, om dette er klogt. ??

  Idet jeg og mange har den opfattelse at Islam er politik og laver politik. ?

  Moskeer er kimceller til et modsamfund. ??

  Fredagsmoskeer i bybilledet er som tørklæder på gaderne et synligt politisk statement. Det skal sige: Vi er her, vi er anderledes, og vi har retten til det.

  Den muslimske folketro kender ikke til noget reelt personligt ansvar, heller ikke til nogen samvittighed, men kun til pligtforsømmelse eller pligtopfyldelse over for Gud.

  Jeg vil derfor bede kommunalbestyrelsen om at tænke sig godt om inden de tager stilling til et sådant salg til en forening der repræsentere en religion/politik der bevisligt ikke kan indpasses i et kristent demokratisk land.

  Og hvor utallige eksempler landet over viser at med en sådan forening/moske som nabo er uro, kriminalitet forudsigeligt.

  At skabe et parallelsamfund har aldrig været miningen med Integration.

  Det syntes jeg at vor Kommunalbestyrelse skal tage til efterretning.

 2. Karsten Krøger siger:

  Det var da en ualmindelig ligegyldig og latterlig kommentar.

  En moske har da intet med politik at gøre – ej heller har islam.
  Fordi du har set et tv program hvor der er nogle brodne kar, så vælger du simpelthen at generalisere!
  Der er over 100 moskeer i Danmark, og det er et fåtal der har vist sig at være problemer med!
  Og det kan bare ikke være rigtigt at nogle få brodne kar, skal gøre livet surt for så mange.

  At Ballerup kommune velkommer en moske, det viser blot at vi lever i en mangfolkelig kommune.

  Og du skriver, ‘Og hvor utallige eksempler landet over viser at med en sådan forening/moske som nabo er uro, kriminalitet forudsigeligt’.
  Så kom da med dem, hvor mange kan du?
  Jeg er helt sikker på at jeg kan komme med langt flere, hvor det er kristne der står for den negative statistik.

  Jeg syntes hellere at kommunalbestyrelsen skal tage til efterretning, hvor godt integrationen fungere i kommunen i samarbejde med bl.a Røde Kors og Venligboerne.

 3. Jørgen flyr siger:

  Bedes taget til efterretning:
  Poul E. Pedersen lider af islamofobi og er derfor ikke i stand til at tænke klart.
  Løse, udokumenterede påstande vidner om manglende seriøsitet over for muslimer. At hidse sig op over at nogle muslimer bruger tørklæder er absurd, det har mange etniske danske kvinder gjort i hundredvis af år.
  Der eksisterer heller ikke noget begreb der hedder muslimsk folketro – ligesom kristendommen med bl.a. har katolikker, protestanter, adventist er, jehovas vidner m.flere, findes der flere muslimske retninger og fortolkninger. Desuden er der også forskellige kulturer som spiller ind. I Syrien har de et verdslig styre, dem har vi bombet – hvorimod Saudi-Arabien har et brutalt undertrykke muslimsk styre, dem har vi kongeligt og politisk samkvem med. Israel har et jødisk zionistisk styre som begår folkemord på palastinænserne, dem sælger Danmark våben til.

  Da jeg går ind for adskillelse af stat og kirke, respekterer jeg et byggeprojekt som denne miske man selv vil finansiere. Som atheist går jeg ind for religionsfrihed som en privatsag. De eneste der misbruger religionen politisk er Dansk Folkeparti, der bruger deres had til muslimer til at gennemføre EU’S nedskæringer i Danmark.

  I forhold til beliggenhed på Bispevangen har jeg forstået på muslimske venner, at parkeringsforhold ikke skulle blive et problem da muslimer ikke kører i bil til fredagsbønnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *