Ny strategi skal hjælpe folk i job
Debat Regeringen har gennemført et kontanthjælpsloft (KH-loft) og 225-timers regel, som rammer borgere med den laveste indkomst.

Hele 373 Ballerup-borgere bliver berørt af KH-loftet og 141 Ballerup-borgere bliver berørt af 225-timers reglen.

Ja, naturligvis skal det kunne betale sig at arbejde og det kan det også for langt de flestes vedkommende. Men der er stor forskel på at lave en lovændring med det argument at hjælpe flere i beskæftigelse når virkeligheden er anderledes – også i Ballerup.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi i Ballerup vil, at borgere med forudsætningerne på plads, skal i enten uddannelse eller beskæftigelse, da en uddannelse og beskæftigelse bidrager til et meningsfyldt liv, styrker de sociale relationer og bidrager til vores velfærdssystem – også i Ballerup.

Vi ved dog at størstedelen af disse borgere ikke kun har en udfordring med ledighed men også andet såsom komplekse fysiske og psykiske sygdomme og/eller misbrug. Hertil skal vi tilføje at de fleste har været fraværende fra arbejdsmarkedet igennem mange år uden at opbygge kompetencer, der kan hjælpe dem på vej, ligesom flere faktisk er i færd med afklaringsforløb.

Vi tror ikke, at vi kan hjælpe disse borgere i beskæftigelse på kort sigt, men vi kan hjælpe dem, der har forudsætningerne via en målrettet indsats og det er netop en del af vores nyligt vedtagne beskæftigelsesstrategi for Ballerup.

2 kommentarer om “Ny strategi skal hjælpe folk i job”

 1. Jens Jensen siger:

  Hej fra foreningen Balleup kommune tilbage til borgerne,

  Først det er godt at der er vedtaget en beskæftigelsesstrategi, men er det ikke en god ide at skrive om hvor man kan læse om den.

  Mht beskæfgtigelsesindsats ser foreningen Ballerup kommuen tilbage til borgerne sådan på det

  Der skal arbejdes koncentreret på at skaffe alle ledige i arbejde ud fra devisen ledighed er roden til alt ondt. Det giver en meningsfuld hverdag for den enkelte, og ikke mindst det giver skatteindtægter til kommunen, så skatteprocenten kan sænkes. Målet må være en konstant faldende ledighed – ingen grupper skal favoriseres. De unge skal studere og ikke være på kontanthjælp. Så de skal tilmeldes en uddannelse.

  Vi ser også gerne, at hver gang en stilling i Ballerup kommune skal besættes, skal ansættelsesudvalget på om, der er en ledig borger, der kan udfylde denne stilling eller komme til det, så vedkommende kan komme i arbejde. Ligeledes ser vi gerne at Ballerup borgere favoriseres, når der skal ansættes i kommunen. Ballerup borgere først.

  Vi ønsker en prioeriteret fælles indsats fra Jobcenter og Vestegnen politi for at få de unge mennesker, der skaber uro i Hedegård Parken og Grantoften, til at komme i arbejde, hvis de ikke er det. En kombination af at ballademagerne i arbejde eller fængsel groft sagt for at få dem væk fra gaderne og skabe en tryg hverdag for beboerne. Det kan ikke være rigtigt, at kugler gang på gang skal flyve rundt i de kvarter og i værste fald ramme tilfældige, uskyldige mennesker.

  Vi ønsker en dialog med Socialdemokratiet, som efter vores opfattelse er blevet for magt fuldkomne, og ønsker kommunen tilbage til borgerne. Det skal ikke være sådan, at “her kommer far(socaildemokratiet) og ordner jeres problemer. Det kan vi godt selv.

  På vegne af foreningen Ballerup kommune tilbage til borgerne

 2. Per Christensen siger:

  Hej,

  Godt at høre der er vedtaget en plan. Men det ville være en god ide med en link til planen, så man kunne læse den.

  Jeg ved andre kommuner gør alt for at hjælpe de borgere, der falder for kontakthjælpsloftet, med at skaffe et deltidsjob eller job. Hvad gør Ballerup Kommune?

  Det virker lidt hovski snoski indlægget fra Musa Kekec.

  Jeg ser også gerne at kommunen gjorde mere for at få de ledige i arbejde – også i kommunen selv. Hver gang et job slås op burde man lige spørge i Jobcentret er der en der kan bruges. Kan vi uddanne en til at udfylde jobbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *