På vandretur med historien
Find-vej-i-Ballerup-copy.jpg
Forsiden af det nye historiske hæfte, hvor man kan kombinere lokalhistorisk viden og motion. Hæftet er blevet til i samarbejde mellem Ballerup Orienteringsklub og Ballerup Historiske Forening. Foto: pr-illustration
Viden Et nyt hæfte indbyder lokale til at slentre i deres egen by og tage en tur ned ad historiens landevej.

Rigtig mange bor i en by eller på et sted, hvor de bare lever og færdes hver dag uden egentlig at vide, hvad historien bag bygninger og steder er.

Således også i Ballerup, hvor der findes rigtig mange spændende steder med en interessant historie, som rigtigmange måske ikke kender.

Derfor har Ballerup Orienteringsklub og Ballerup Historiske Forening udgivet et hæfte med navnet ’Find vej i…’ Ballerup Historisk rute. Hæftet er rigt illustreret og med 13 konkrete forslag til vandre- eller løbeture til områder i Ballerup, der har en interessant historie.

Meningen er netop at vække den lokalhistoriske interesse og få Ballerups borgere til at komme rundt i kommunen og lade sig undre og fascinere af historien.

Personer og steder

Meningen med hæftet og byvandringen er at fortælle om de forsvundne og de bevarede historiske lokaliteter men også at fortælle om nogle af de personer, der har boet i byen før i tiden.

Alle 13 lokaliteter, der er nævnt i hæftet har en udførlig beskrivelse i hæftet og det medfølgende kort viser, hvor lokliteten ligger og hvordan man kommer derhen.

Man kan også se et billede af lokaliteten, som den har set ud tidligere.

Så samtidig med, at man får en ny viden om historien, så kan man samtidig få motion ved at gå eller løbe ruten igennem.

Blandt de beskrevne lokaliteter i hæftet kan man finde beskrivelser og billeder af stationen, Kinoteatret Reehs købmandshandel, Ballerup Kirke, Rytterskolen, Ballerup Kro og kommunens første rådhus.

Udover at man kanlære mere om sin egen by, så kan man også kombinere viden med det mere sunde, fordi man altså også kan vandre eller løbe de ruter, som fremgår af bogen og det medfølgende kort.

Hæftet kan fås på Ballerup Bibliotek og i kulturhusene i Måløv og Skovlunde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *