Mange i Ballerup rammes af kontanthjælpsloft
lovgivning Flere hundrede borgere i Ballerup Kommune rammes af det nyindførte kontanthjælpsloft. Kommunen undersøger muligheden for at hjælpe.

Der har været talt meget om det kontanthjælpsloft, som regeringen netop har indført den 1. oktober. På mandagens kommunalbestyrelesmøde drøftede politikerne, hvad kommunen kan gøre for at hjælpe folk, der bliver ramt af loftet.

En opgørelse fra Ballerup Kommune viser, at 337 borgere i Ballerup Kommune rammes af loftet, der kraftigt beskærer udbetalingen af ydelser til mennesker på kontanthjælp. Især boligydelser rammes af det nye loft.

Ballerup Kommune vil nu, på baggrund af de nye regler, undersøge, hvad man kan gøre for at hjælpe de mennesker, der er berørt af loftet og især de mennesker, der risikerer at skulle forlade deres bolig.

Derfor skal det undersøges, om kommunen kan indrette en række midlertidige boliger, der som udgangspunkt kan minde om de boliger, som flygtningene indkvarteres i.

Nødberedskab

Der er meget begrænsede mulighed for at hjælpe, men der kan blandt andet indrettes midlertidige boliger i klubværelser i flygtningeboliger, bofællesskaber eller i private værelser.

Endelig kan man oprette mere permanente boliger i bofællesskaber eller man kan omdanne midlertidige flygtningeboliger til permanente små boliger.

Det er endnu uvist, hvor mange boliger man kan skaffe, ligesom de juridiske omstændigheder omkring indkvarteringen skal afklares.

Men kommunalbestyrelsen har nu godkendt, at man vil undersøge, hvorvidt det er muligt at oprette en slags ’nødberedskab’, hvis nogen af de 337 berørte i kommunen må forlade deres hjem.

2 kommentarer om “Mange i Ballerup rammes af kontanthjælpsloft”

  1. Jens Ohlsson siger:

    Sørgeligt at så mange medborgere rammes af fattigdom og risikerer at stå uden tag over hovedet – anno 2016. Regeringen tørrer regningen for skattelettelser af på kommunerne. Det er på tide med et folkeligt oprør mod overklasse DK.

  2. Poul E. Pedersen siger:

    Jens Ohlsson.

    Nu har vi jo demokrati her i landet.

    Og et ” folkelig oprør ” vil så kunne ses på stemmesedlen til folketingsvalget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *