Ballerup Bladet fik journalistisk pris
pris.jpg
Ballerup Bladets redaktør Mia Thomsen på scenen med juryformand Steen Hebsgaard for at modtage bronze ved uddelingen af Ugeavisernes Årspriser 2016. Foto: privatfoto
hæder Stor glæde og stolthed på Ballerup Bladet, som netop har vundet bronze ved Ugeavisernes Årspriser 2016 for artiklen om den unge, kræftramte Christina Malmer fra Ballerup.

Det er ikke hver dag, vi modtager priser her på Ballerup Bladet, men ved uddelingen af Ugeavisernes Årspriser i sidste uge, måtte jeg en tur på podiet, da vi vandt bronze i kategorien ’feature’ for artiklen om kræftramte Christina Malmer, som blev bragt her i avisen for tre måneder siden.

Læs den her: “Jeg synes, min piratklap er nice”

artikel

Ugeavisernes Årspriser uddeles hvert år til lokale ugeaviser i hele landet. Der var i år rekordmange indstillinger – hele 122 bidrag har juryen gennemlæst og herefter har de udvalgt guld- sølv- og bronzevindere i fire kategorier: Årets nyhed, årets feature, årets redaktionelle idé og årets digitale tiltag.

Vi vidste allerede på forhånd, at vi var nomineret i kategorien ’årets feature’. Det var derfor med stor spænding, at vi drog til Kolding onsdag for at deltage i Ugeavisernes Årsseminar, som sluttede af med prisoverrækkelse – og altså en flot bronze til vores avis, Ballerup Bladet.

Nedbryder tabuer

»Modet til at stille de svære og måske også lidt klamme spørgsmål. Det mod har journalisten Mia Thomsen haft, da hun interviewede en 15-årig kræftramt pige. Det har givet detaljer, der er med til at nedbryde tabuer,« sagde juryformand Steen Hebsgaard i sin tale og fortsatte:

»Gennem artiklen bruger journalisten sig selv og sine egen indre dialog for at belyse et svært og hårdt emne. Det har gjort det til en usædvanligt velskrevet artikel, hvor vi kommer tæt på et usædvanligt menneske.«

Her i huset er vi naturligvis meget glade og stolte over den flotte pris, som allerede har fået en fin plads på væggen i redaktionen.

prisen

3 kommentarer om “Ballerup Bladet fik journalistisk pris”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Tillykke med prisen, Ballerup Bladet.

  Den var og er velfortjent.

  Men hvil nu ikke på laurbærbladene, men klø på i jeres vanlige kendte stil.

 2. Tillykke med Prisen,
  men det var jo Mia der skrev artiklen og så var Christiane jo et dejligt åbent menneske omkring sin egen situation.
  Så der var fra starten lagt op til den flotte placering.

  Et stort tillykke til Ballerup Bladet for den journalistske Pris.

  Men ikke forbavsende for mig, der har fuldt med i Ballerup Bladets journalistik igennem
  årene. Mias pen er flot ført og det er andres på Bladet også.

  Så nyd det – det gør jeg.

  De varmeste lykønskninger
  Astrid.

 3. Daniel Thillerup siger:

  Stort Tillykke til Ballerup Bladet og varme tanker her fra.
  Jeg synes i formoder at komme vidt omkring, I gør det godt som Avis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *