Sundheden indtager Ballerup
Stavgang-COLOURBOX-copy.jpg
Motion er meget vigtig i alle aldre. Derfor sætter Ballerup Kommune fokus på sundhed og motion i uge 39, hvor temaet er ’Sund hele livet’. Foto: Colourbox
Sundhed I uge 39 står Ballerup i sundhedens tegn. Her kommer der nemlig fuld gang i kommunens første sundhedsuge.

En af de ting, der er meget oppe i tiden, er sundhed og trivsel i alle aldre. Nu kommer der også skarpt fokus på det i Ballerup Kommune, hvor uge 39 er sat i sundhedens tegn.

Her vil Ballerup Kommune, en række frivillige og ikke mindst private aktører trække sundheden endnu tættere på borgerne med en sundhedsuge. Overalt i kommunen vil der være gang i en masse aktiviteter, som man bare kan tilmelde sig eller møde op til.

Der vil være mange forskellige tilbud, som både er kommunale og private og formålet er naturligvis at slå et slag for den generelle sundhed i kommunen, men også at få fat i flere grupper, der normalt ikke deltager i hverken sundhedstilbud eller i sociale arrangementer generelt.

»Det er første gang vi afholder sundhedsuge i Ballerup og formålet er, at vise hvad Ballerup kan byde på indenfor sundhed.

Der er enkelte arrangementer, der kræver tilmelding, men ellers kan man bare møde op, hvor det end foregår. Det handler selvfølgelig om sundhed, men også om det sociale element,« siger Camilla Hoelstad Holm, projektleder på sundhedsugen.

Der er især fokus på nogle af de store boligområder i kommunen som Grantoften, hvor der vil være gang i en del aktiviteter i sundhedshuset, men også Ballerup Centret vil være centrum for en lang række ting i denne uge.

»Vi retter kampagnen mod alle, det er klart. Men vi har især fokus på borgere med anden etnisk baggrund og enlige mænd. Det er traditionelt grupper, der ikke deltager i forskellige aktiviteter. For selvom det handler om sundhed, så handler det også om social deltagelse,« siger Camilla Hoelstad Holm.

Uddeler priser

Der vil også blive uddelt to sundhedspriser på Tapeten i slutningen af ugen. En for børne- og ungeområdet og en for generel sundhed på henholdsvis 20 og 25.000 kroner.

Blandt de mangeartede aktiviteter, som man kan få et indblik i er aquaspinning, babymassage, orienteringsløb, Counter Strike Real Life, Taekwondo, sundhedstjek og generel motion i det fri.

Sundhedsugen sker under temaet ’Sund hele livet’ og dermed er det tydeligt, at der er aktiviteter for alle aldre.

Alle aktiviteter er gratis og man kan læse meget mere om de forskellige tilbud og hvor man kan møde dem på ballerup.dk/sundhedsugen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *