Sømoseprojektet tager form
sømosen-labyrint-copy.jpg
Sådan en fin motoriklabyrint skal der også laves i Sømosen. Man kan være med til at lave den på fredag fra klokken 14. Foto: Privatfoto
Naturlegeplads I Skovlunde vandt ’Sømoseprojektet’ byens andel i kommunens borgermillion i år. På fredag går anlægsarbejdet i gang - og der er brug for hjælp til at grave.

Da der tidligere på året blev stemt om, hvordan Ballerup Kommunes borgermillion skulle bruges i år, faldt valget i Skovlunde på ’Sømoseprojektet’.

Dette projekt består af en naturlegeplads og forskellige motorik- og motionsting i naturtræ, der placeres ved Troldeskoven ved kælkebakken i Sømosens nordvestlige hjørne.

Siden afstemningen har idékvinden bag, Debbi Thuesen, sammen med resten af styregruppen for Sømoseprojektet arbejdet hårdt for at få det hele til at falde på plads. Og nu er det tid til at føre planerne ud i livet – første del af dem i hvert fald.

På fredag den 9. september klokken 14 til 17.30 går arbejdet i gang, når første spadestik til områdets nye motoriklabyrint bliver taget. Styregruppen håber, at der er en masse af områdets nuværende og kommende brugere, der har lyst til at komme og give en hånd med at grave alle de mange træstubbe ned, som skal udgøre labyrinten. Til gengæld lover de kaffe og saft til alle – og en hyggelig eftermiddag i det fri.

Man må også meget gerne medbringe en skovl eller en spade, hvis man har sådan én, oplyser de til avisen.

Indsamling i gang

Men Sømoseprojektet stopper ikke ved motoriklegepladsen. Der er nemlig arbejdet videre med projektet, så planerne er udvidet med et overdækket samlingssted med langbord i massivt træ, der bliver placeret i nærheden af naturlegepladsen. Der skal også etableres to sheltere med bålplads, der kommer til at ligge lidt for sig i et andet hjørne af Sømosen.

Denne del er der dog ikke råd til med pengene fra borgermillionen, så her skal tipsmidler og lokale bidragsydere hjælpe til. Budgettet er på 270.000 kroner, ligesom første del. Og indtil nu er der indsamlet 154.250 kroner, fortæller styregruppen, der dog er overbeviste om, at det nok skal lykkes ved fælles hjælp.

»Mange private familier har allerede sendt et lille beløb. Det er utroligt fint at opbakningen blandt lokale borgere er så stor,« siger Debbi Thuesen, der er tovholder på Sømoseprojektet.

Hun fortæller desuden, at der bliver opstillet et skilt i mosen, der fortæller om hele projektet og hvem, der har støttet det.

Støt Sømoseprojektet

Alle kan komme med på skiltet ved at sende mindst 150 kroner på MobilePay til 30131190. Man skal bare huske at skrive navn på giver samt mail i meddelelsesfeltet. E-mailen kommer ikke med på skiltet, den er blot for at kunne invitere alle, der har givet penge til projektet, til indvielsen.

Donationer til Sømoseprojektet kan også overføres til konto: 1551 7591820006.
»Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang og håber meget, at vi hurtigt får indsamlet de sidste penge,« siger Debbi Thuesen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *