Så er der snart menighedsrådsvalg
menighedsrådsvalg De lokale sogne skal til at finde ud af, hvordan de kommende menighedsråd skal sammensættes. 13. september holder kommunens fire sogne informations- og opstillingsmøder, hvor alle kan være med.

Valget til menighedsrådet finder faktisk først sted den 8. november, men valget kan være afgjort lang tid før.

Allerede den 13. september klokken 19 er der informationsmøder i de fire sogne i Ballerup Kommune, Ballerup Sogn, Måløv Sogn, Pederstrup Sogn og Skovlunde Sogn. Her vil alle interesserede kunne møde op for at høre mere om kandidater og hvad menighedsrådets arbejde går ud på. Her vil man også kunne stille spørgsmål til medlemmerne.

Læs også vores interviews med formanden for Skovlunde Menighedsråd: »Menighedsrådet er ingen sindsdomstol« og medlemmet fra Ballerup Menighedsråd: Tro og ansvar ud af huset

Dernæst afholdes opstillingsmøde, hvor alle interesserede kan skrive sig op til menighedsrådet på en liste, hvis der ikke kommer flere end det fornødne antal kandidater på listen senest den 27. september klokken 19, vil de personer, der er opstillet være betragtet som valgt for den kommende fire-årige periode.

Hvis der derimod kommer flere kandidater, så skal der afholdes et regulært valg den 8. november.

De eneste krav der er til kandidater til menighedsrådene er, at de skal være over 18 år, bosiddende i sognet og være medlem af Folkekirken. Det er ikke et krav, at man er fast kirkegænger

Der skal vælges i alt 14 medlemmer i Ballerup Sogn, 11 medlemmer i Måløv Sogn, 12 medlemmer i Pederstrup Sogn og 14 medlemmer i Skovlunde Sogn.

Noget for alle

Arbejdet i menighedsrådet breder sig over en lang række områder. Det handler om ledelse, drift, tilsyn med vedligeholdelsen af bygninger, ansættelse af personale og indstilling af præster, budget- og økonomistyring, drift af kirkegård og krematorium, planlægning af aktiviteter, frivilligt arbejde og generelt at gøre sognet til et bedre og mere rummelig sted at bo.

De mange opgaver betyder også, at der er noget for enhver baggrund og interesse.
Hvad enten valget bliver afgjort ved fredsvalg i september eller man skal ud i en regulær valghandling den 8. november, så begynder det nye menighedsråd deres arbejde fra den 27. november 2016.

Informationsmøderne afholdes klokken 19 på følgende adresser:

Ballerup Sogn: Præstevænget 2A, Præstegården, 2750 Ballerup.

Måløv Sogn: Sognegården, Liljevangsvej 38A, 2760 Måløv.

Pederstrup Sogn: Platanbuen 6, 2750 Ballerup.

Skovlunde Sogn: Kirkecentret, Lundebjerggårdsvej 3A, 2740 Skovlunde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *