Ponyryttere fra Ballerup til DM
rideklub-til-dm-1-copy.jpg
Flere ryttere fra Ballerup Rideklub var med til DM i ponyridning. Foto: Anette Claudi
Ridning For første gang nogensinde har ponydressurryttere fra Ballerup Rideklub deltaget i DM for hold, hvor de blev nummer 28 ud af 38.

Hele weekenden har fire ponyer fra Ballerup Rideklub strålet om kap med 152 andre skinnende ponyer på de fineste dressurbaner i Frederikshavn. De kæmpede om at blive landets bedste hold i dressur.

Ryttere og ponyer fra Ballerup klarede debuten flot og præsterede mange fine dressurøvelser. Men alle fire har scoret langt flere point, end det blev til ved Danmarksmesterskaberne denne weekend.

Se billedgalleri: Ballerup Rideklub til DM

Det var nervepirrende og sjovt samtidigt for de fire unge ryttere, som er mellem 13 og 16 år. Rytterne Laura Høj Vraa, Anna Juul Olesen, Freja Bork Rothe og Karen Claudi Gregersen fik kørt deres ponyer Principal Touch, Annabell, Tigertail og Belmondo tæt på 500 kilometer til Frederikshavn. Ponyerne blev indkvarteret i fine bokse hos Frederikshavn Rideklub og hele weekenden blev de pudset, pyntet og redet det bedste de fire har lært.

Sjovt at være med

Holdet fra Ballerup var i hård konkurrence med landets bedste ponyer og ryttere. Og der er ikke plads til nogen fejl under ridtet, hvis man skal havne i topfeltet.

Ponyen Belmondo vælger for eksempel at gå baglæns og nærmest strejke på et tidspunkt under dressurprogrammet, hvor den så absolut skal gå fremad og i galop, og det koster. For første gang scorede parret et total for en øvelse.

»Det var super irriterende, at det lige skulle ske i det program, for vi ville jo gerne have vist vores bedste. Men det har været utrolig sjovt og spændende at være med,« fortæller Karen Claudi Gregersen.

Det er første gang, at Ballerup Rideklub har kvalificeret sig til at stille hold til DM, så de fire ryttere havde god grund til at smile på den lange køretur hjem.

»Det er fantastisk at være med til danmarksmesterskaberne,« som de konstaterede mange gange i løbet af de fire dage i Frederikshavn.

Det var Skanderborg Rideklub, der vandt DM i ponydressur for hold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *