Ny skaterbane på vej til rådhuspladsen
skaterbane_måløv-8.jpg
I 2014 fik Måløv en skaterbane, nu er det Ballerups tur, takket være 11-årige Sørens Bendsen, som fik stemt idéen igennem på borgermillionmødet. I løbet af de næste par uger begynder anlæggelse af banen, der kommer til at ligge ved Bjarnes Pølser foran rådhuset. Foto: Arkivfoto.
På hjul Som en del af borgermillionen får rådhuspladsen i Ballerup nu en ny skaterbane.

Om ganske få uger kan Ballerup være en attraktion rigere. En ny skaterbane, hvor alle kan komme, åbner snart på rådhuspladsen i Ballerup. Nærmere betegnet på parkeringsområdet lige bag ved Bjarnes Pølser.

Projektet er en del af Borgermillionen og er oprindelig en ide, fostret af 11-årige Søren Bendsen. Han havde som én blandt mange lagt billet ind på at få sit drømmeprojekt godkendt i puljen og nu bliver det en realitet. Egentlig vandt projektet ’Mere Monitor’, men da de kun havde brug for 100.000 kroner, så var der i alt 280.000 kroner tilbage i Ballerup Midt/syd puljen, og så blev det nummer to, der fik sit ønske opfyldt. Det er den nye skaterbane, der efter planen kan åbne om en måneds tid.

»Vi synes, at det er et spændende projekt, der åbner pladsen og gør den brugbar på mange tidspunkter. Der er i forvejen en lokal attraktion i Bjarnes Pølser og nu kan der komme endnu mere liv på den del af parkeringspladsen, der i forvejen er mindst brugt til parkering. Vi har nu fundet den rigtige producent, der så leverer skaterbanen og så skal vi samle den og så er den klar om en måneds tid, »siger Martin Lose, byplanlægger i Ballerup Kommune.

En åben plads

Rådhuspladsen i Ballerup bruges i forvejen af rulleskøjteløbere og nu er der altså snart åbent for, at endnu flere kan bruge pladsen, der ellers godt kan være lidt død efter lukketid.

»Vi er nødt til at sløjfe nogle parkeringspladser, men vores trafikafdeling har vurderet, at det ikke vil give nævneværdige problemer. Der er parkeringspladser nok, også selvom der i de mest belastede perioder kan være tryk på. Men vurderingen er, at det nok skal fungere,« siger Martin Lose, som understreger, at der vil blive meget åbent, masser af lys og ikke mindst (formentlig)mange mennesker, så området ikke skal tiltrække typer, man ikke vil tiltrække.

»Det bliver et spændende sted for alle, og vi åbner området, så det bliver for de folk som vil være der og have det sjovt, ikke for de mere skumle typer,« siger Martin Lose.

Ifølge byplanlæggeren har den 11-årige ophavsdreng til projektet selv tegnet og researchet det meste af projektet, med lidt faderlig hjælp, og han glæder sig til at vise, hvordan et konkret borgerprojekt kan blive en brugbar realitet for byens borgere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *