Løberne tilbage på sporet
orientering.jpg
Det var næsten som at løbe i junglen, da Ballerup-løberne løb i Kongelunden på Amager. Foto: Privatfoto
Forrige weekend blev sæsonens afgørende divisionsmatch i COWI-ligaens 3. division øst i orienteringsløb udkæmpet.

Ballerup OK er nedrykker fra 2. division og har sat alle sejl til for straks at vende retur. Der var spænding om klubben kunne bevare momentum fra forårets første match og forsvare 1. pladsen i divisionen.

Der skulle løbes i det flade vildnis i Kongelunden på Amager, en skov med masser at tæt bevoksning, og et virvar af grøfter og svært gennemtrængeligt jorddække af grene og kvas. En total mangel på bakker gav store udfordringer for orienteringen.

Ballerup OK kom godt igennem dagens matcher mod de tre andre i divisionen, som tæller FSK Orientering, Herlufsholm OK samt Helsingør OK med den nykårede veteranverdensmester i H-60, Rolf Lund. Dysten blev dog aldrig rigtig spændende, for i talstærk opstilling blev det til sikre sejre i samtlige tre matcher.

Lagt sammen med ”fuldt hus” i foråret vandt Ballerup OK derfor 3. division med maksimumpoint. Der var mange stærke individuelle præstationer, og klubben havde vindere på hele 11 af de 17 baner. Ikke mindst ungdomsløberne skrabede mange vigtige points sammen, og oven i hatten blev også den stærkest besatte topbane vundet af en Ballerup OK løber, Kasper Ingerslev!

Det betyder, at klubben har kvalificeret sig till en oprykningsmatch til 2. division. I den dyst deltager også dagens to’er og divisionskollega fra Herlufsholm OK, samt de nederst placerede fra 2. division, OK Øst og OK Sorø. Matchen foregår i Kårup Skov ved Fårevejle om små 2 uger, og oprykning kræver mindst en 2. plads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *