Fællesskab eller fattigdom
Debat  I mandags diskuterede kommunalbestyrelsen konsekvenserne af integrationsydelse, kontanthjælpsloft og 225-timers reglen som regeringen har påført nogle af de fattigste danskere.

Et forsigtigt skøn fra KL viser, at omkring 200 borgere i Ballerup bliver ramt direkte. I det regnestykke fremgår ikke, hvordan det vil påvirke børn af kontanthjælpsmodtagere og flygtninge – eller for den sags skyld den udvidede familie.

Det fik mig til at spørge Dansk Folkepartis medlemmer i kommunalbestyrelsen, om de kan stå på mål for denne politik. Det er relevant, da DF ved flere lejligheder – også i kommunalbestyrelsessalen – har givet tydeligt udtryk for, at de er de svagestes beskytter. Den lille mands parti.

Der var utroligt stille fra DF’s ende af bordet i mandags. Jeg tænker at DF måske nu, efter lidt betænkningstid, vil forklare læserne her i Ballerup Bladet, hvordan man både kan bryste sig af at være de svages ven og beskytter, og samtidig medvirke til at folk nu må gå fra hus og hjem, ikke har råd til medicin, må gå med hatten i hånden til kommunen for at få penge til vinterstøvler og flyverdragter til deres børn, når vinteren kommer.

Vi ved jo fra sidst, hvor de borgerlige indførte kontanthjælpsloft, at antallet af udsættelser eksploderede, fordi folk ikke længere havde råd til at betale husleje.

Hvordan i alverden forestiller Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti sig, at Ballerup skal kunne garantere et godt børneliv, en værdig alderdom og sundhed lokalt, når deres landspolitiske kollegaer i den grad trækker tæppet væk under dem, som vi lokalt forsøger at garantere gode liv?

Det er jeg sikkert ikke den eneste som spændt venter svar på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *